Externe

Două grupuri de cetăţeni români, blocate pe Aeroportul din Dubai în urma ploilor care au blocat pistele aeroportuare

Două grupuri de cetăţeni români, ale căror curse aeriene au fost anulate, sunt blocate pe Aeroportul Internaţional Dubai, în contextul fenomenelor meteorologice extreme care afectează teritoriul Emiratelor Arabe Unite.

Două grupuri de cetăţeni români, blocate pe Aeroportul din Dubai din cauza ploilor abundente/Foto: SkyNews youtube.com Două grupuri de cetăţeni români, blocate pe Aeroportul din Dubai din cauza ploilor abundente/Foto: SkyNews youtube.com

 

 


MAE a transmis miercuri că prin intermediul Consulatului General al României la Dubai, are în atenţie şi monitorizează situaţia acestora, după ce Aeroportul Internaţional Dubai a deviat temporar zborurile care trebuiau să aterizeze marţi seara din cauza precipitațiilor abundente care a inundat pistele.

Astfel, ministerul român precizează că reprezentanţii Consulatului General al României la Dubai au întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă autorităţile aeroportuare şi reprezentanţii companiilor aeriene, pentru a se asigura că drepturile cetăţenilor români sunt respectate în această situaţie.


Reprezentanţii oficiului consular menţin dialogul în permanenţă cu persoanele în cauză şi au recomandat să respecte instrucţiunile autorităţilor din Emiratele Arabe Unite, pentru evitarea oricăror riscuri generate de situaţia cu caracter excepţional existentă pe plan local. În măsura în care arterele rutiere vor fi deblocate şi traficul va fi reluat, reprezentanţii Consulatului General al României la Dubai se vor deplasa pentru acordarea de asistenţă consulară la faţa locului.

Potrivit informaţiilor obţinute de la autorităţi, este preconizată o ameliorare a stării vremii, fiind întreprinse demersuri pentru reoperaţionalizarea pistelor Aeroportului Internaţional Dubai începând cu ora 17,00 (ora locală).


Consulatul General al României la Dubai continuă dialogul cu autorităţile emirateze şi cu cetăţenii români, acordând asistenţă consulară, conform competenţelor.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Dubai: + 971 4 3492970, + 971 4 3492972, + 971 4 3492973, +971 4 3492974, +971 4 3856771, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.


De asemenea, dacă se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al consulatului: +971 50 937 4516.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

MAE atenţionează cu privire la călătoriile în zone afectate de apariţia cazurilor de malaria

Ultimele Stiri
abonare newsletter