Actualitate

MAE atenţionează cu privire la călătoriile în zone afectate de apariţia cazurilor de malaria

Ministerul Afacerilor Externe le reaminteşte cetăţenilor români care intenţionează să călătorească în ţări cu zone afectate de cazuri de malarie să se informeze asupra condiţiilor din acele zone.

MAE atenţionează cu privire la călătoriile în zone afectate de apariţia cazurilor de malaria ia Foto: Depositphotos.com MAE atenţionează cu privire la călătoriile în zone afectate de apariţia cazurilor de malaria ia Foto: Depositphotos.com

 

De asemenea, Ministerul atenționează că este de preferat ca anterior deplasării să se adreseze unui cabinet de vaccinări internaţionale.


„Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români care urmează să efectueze o deplasare internaţională să se informeze asupra condiţiilor de călătorie în ţările pe care intenţionează să le viziteze, ca urmare a creşterii numărului de cazuri de îmbolnăvire cu „malarie de import”, începând cu luna ianuarie 2024, inclusiv a cazurilor severe care s-au soldat cu decesul persoanelor infectate”, se afirmă într-un comunicat MAE, potrivit Agerpres. 

Specialiştii din cadrul structurilor de sănătate publică şi de implementare al Regulamentului Sanitar Internaţional - 2005 reiterează faptul că este de preferat ca înainte de efectuarea deplasării, cu patru - şase săptămâni, cetăţenii români să se adreseze unui cabinet de vaccinări internaţionale, în vederea obţinerii tuturor informaţiilor pentru menţinerea stării de sănătate pe parcursul călătoriei în anumite zone afectate de apariţia cazurilor de malarie, se adaugă în comunicatul MAE.

De asemenea, MAE le recomandă cetăţenilor români să se adreseze Institutului Naţional de Sănătate Publică sau să acceseze paginile de internet naţionale specializate.


Totodată, MAE recomandă consultarea paginii web https://www.mae.ro/travel-alerts

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


Foto: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Aproape 35 de cazuri de malarie s-au înregistrat anual în România: „O boală foarte greu de controlat”

EXCLUSIV. Cauza decesului Cameliei Tișe: infecția severă cu malarie!

Mai mulți români care au călătorit în Zanzibar, infectați cu malarie. Care sunt simptomele bolii ce îți poate pune viața în pericol?

Ultimele Stiri
abonare newsletter