Externe

Insula caprelor gratis: O micuță oază siciliană caută stăpâni pentru „o armată” blănoasă adorabilă

Vacanța pe o insulă idilică sună tentant. Soare, plajă, apă cristalină... și... capre? Așa stau lucrurile la Alicudi.

 Soare, plajă, apă cristalină... și... capre? Așa stau lucrurile la Alicudi, o insulă micuță și pitorească din largul Siciliei/ Foto: cbnews.com  Soare, plajă, apă cristalină... și... capre? Așa stau lucrurile la Alicudi, o insulă micuță și pitorească din largul Siciliei/ Foto: cbnews.com

 

 


Vacanța pe o insulă idilică sună tentant. Soare, plajă, apă cristalină... și... capre? Așa stau lucrurile la Alicudi, o insulă micuță și pitorească din largul Siciliei, care se confruntă cu o problemă adorabilă, dar problematică: prea multe capre!

 


Povestea începe cu o mână de capre care au evadat din curtea stăpânului lor. A avut loc o „înmulțire necontrolată”, iar acum insula, cu o populație de doar 100 de suflete, se trezește brusc cu peste 600 de capre blănoase.

Primarul, Riccardo Gullo, a declarat pentru Sky News că animalele sunt peste tot. Dau buzna prin grădini, ronțăie florile, iau cu asalt casele oamenilor și le devorează recoltele. 


Situația a escaladat, iar liniștea rustică a insulei e în pericol.

Insula donează caprele

Ce e de făcut? Aici intervine partea hazlie. Primarul Gullo a luat o decizie neașteptată: insula donează caprele GRATIS!


Da, ați citit bine. Vrei o capră siciliană? Nu ai decât să vii și să o iei acasă! 

Oferta a stârnit valuri de interes din toată Italia.


Gloria, proprietara unei cafenele din Alicudi, recunoaște că situația a scăpat de sub control. Chiar ea a avut parte de vizita unei capre curioase în cafenea. Dar privind partea plină a paharului, se întreabă amuzată: „Oare cum le vor coborî din munți? Cu elicopterul?”.

Deși oferta a expirat la 10 aprilie, nu există restricții cu privire la cine poate solicita o capră sau vreo limită privind numărul de animale sălbatice pe care le poate cere cineva.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

O plimbare prin parc i-a schimbat viața la 180 de grade. A găsit un animal rănit și au devenit cei mai buni prieteni.

Miracol la 3.000 de kilometri: Mishka, câinele dispărut, se reunește cu familia

Ultimele Stiri
abonare newsletter