Externe

Kate Middleton suferă de cancer. Prințesa de Wales a Marii Britanii urmează un tratament cu chimioterapie preventivă.

Kate, Prinţesa de Wales, a declarat vineri că urmează chimioterapie preventivă, după ce testele efectuate în urma unei intervenţii chirurgicale abdominale majore în ianuarie au indicat prezenţa cancerului.

Kate Middleton, Prințesa de Wales a Marii Britanii, a anunțat că are cancer. „A fost un șoc imens”/Foto: X Kate Middleton, Prințesa de Wales a Marii Britanii, a anunțat că are cancer. „A fost un șoc imens”/Foto: X

 

 


Kate, în vârstă de 42 de ani, soţia prinţului William, moştenitorul tronului, a fost spitalizată două săptămâni în ianuarie, după o intervenţie chirurgicală pentru o afecţiune necanceroasă, dar nespecificată, indica biroul prinţesei.

„A fost un șoc imens”

Cu toate acestea, într-un mesaj video, Kate a spus că teste ulterioare au indicat cancer, dar ea a spus că este bine şi devine mai puternică.


„Prin urmare, echipa mea medicală a recomandat că ar trebui să urmez chimioterapie preventivă şi sunt acum în fazele incipiente ale acelui tratament”, a spus Kate în videoclipul care a fost filmat miercuri.

„Acest lucru, desigur, a fost un şoc imens, iar William şi cu mine facem tot ce ne stă în putinţă pentru a procesa şi gestiona acest lucru în mod privat, de dragul tinerei noastre familii", a declarat ea.


CITEȘTE ȘI: 
Regele Charles al Marii Britanii, diagnosticat cu cancer. Reacții internaționale de susținere.

Regele Charles a dezvăluit în februarie că şi el urmează să fie tratat pentru cancer, ceea ce înseamnă ca a fost nevoit să-şi amâne îndatoririle regale publice.

Biroul prinţesei Kate, Palatul Kensington, a declarat că nu va oferi alte detalii despre tipul de cancer şi menţionează că se află în recuperare şi chimioterapiea preventivă a început în februarie.


Kate Middleton: „Devin mai puternică în fiecare zi”

După operaţia sa, Palatul a indicat că prinţesa Kate nu va reveni la îndatoririle oficiale decât după Paşte, dar absenţa ei din viaţa publică a provocat speculaţii intense pe reţelele de socializare.

Ea şi William şi-au dorit intimitate în legătură cu cancerul până când copiii lor, Prinţul George, 10 ani, Prinţesa Charlotte, 8 ani, şi Prinţul Louis, 5 ani, au intrat vineri în vacanţă.


„Mi-a luat timp să mă recuperez după o intervenţie chirurgicală majoră pentru a începe tratamentul. Dar, cel mai important, ne-a luat timp să le explicam totul lui George, Charlotte şi Louis într-un mod adecvat pentru ei şi sa-i asigurăm că voi fi bine”, a spus ea.

„După cum le-am spus: Sunt bine şi devin mai puternică în fiecare zi concentrându-mă pe lucrurile care mă vor ajuta să mă vindec; în mintea, trupul şi spiritul meu”, a afirmat prinţesa Kate.

Kate nu a mai apărut la un eveniment public de când s-a alăturat altor membri ai familiei regale la o slujbă în biserică în ziua de Crăciun.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Regele Charles al Marii Britanii, diagnosticat cu cancer. Reacții internaționale de susținere.

Ultimele Stiri
abonare newsletter