Externe

Cinci persoane, blocate într-o peşteră inundată după o ploaie torenţială

Salvatorii sloveni au evacuat luni cinci persoane rămase blocate începând de sâmbătă într-o peşteră inundată.

Salvatorii sloveni au evacuat luni cinci persoane rămase blocate începând de sâmbătă într-o peşteră inundată/ Foto: @SkyNews - Twitter Salvatorii sloveni au evacuat luni cinci persoane rămase blocate începând de sâmbătă într-o peşteră inundată/ Foto: @SkyNews - Twitter

 

 


Salvatorii sloveni au evacuat luni cinci persoane rămase blocate începând de sâmbătă într-o peşteră inundată, a anunţat conducătorul misiunii, precizând că starea lor este bună, transmite Reuters, citat de agerpres.ro

 


Maks Merela, şeful unităţii de salvare speologică, a declarat că cele cinci persoane au fost transportate cu barca prin unele secţiuni ale reţelei de lacuri subterane cu o lungime totală de 8,2 kilometrim, iar prin altele au mers pe jos.

CITEȘTE ȘI:
Doi turiști italieni au murit surprinşi de o avalanşă în Munții Alpi

„Sunt acum într-un loc cald, toată lumea este bine, toţi sunt optimişti, iar misiunea de salvare a fost încheiată cu succes”, a declarat Merela pentru Reuters.


Grupul, care a inclus trei membri ai unei familii, precum şi doi ghizi turistici, s-a adăpostit într-un loc sigur, la circa doi kilometri distanţă de intrarea în peştera Krizna Jama din sud-vestul Sloveniei, care poate fi vizitată doar cu barca.

În ultimele două zile, scafandrii au reuşit să ajungă la ei pentru a le duce mâncare, apă, medicamente şi un cort încălzit, însă nivelul ridicat al apei a făcut imposibilă evacuarea lor. Merela a spus că aceasta a fost prima dată când au existat persoane rămase blocate în Krizna Jama, un lanţ de lacuri subterane cu apă de culoarea smaraldului, al patrulea cel mai mare ecosistem de peşteri din lume din punctul de vedere al biodiversităţii.


„Anul trecut a fost o situaţie dezastruoasă cu inundaţiile în Slovenia”, a spus Merela. „Pământul nu a absorbit încă toată apa”, a adăugat el.

În august anul trecut, Slovenia a înregistrat cele mai grave inundaţii, soldate cu şase morţi şi case luate de ape. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mai multe trenuri Eurostar au fost anulate după ce un tunel a fost inundat. Mii de pasageri au rămas blocați.

Experiența clujenilor blocați la Munchen din cauza zăpezii. Mărturia unui pasager: „Ce ați văzut la TV nu descrie suficient de bine realitatea”

Ultimele Stiri
abonare newsletter