Externe

Doi turiști italieni au murit surprinşi de o avalanşă în Munții Alpi

Echipele de salvatori montani au descoperit trupurile neînsufleţite ale celor doi excursionişti italieni care au fost surprinşi de o avalanşă produsă duminică în Munţii Alpi.

Echipele de salvatori montani au descoperit trupurile neînsufleţite ale celor doi excursionişti italieni care au fost surprinşi de o avalanşă produsă duminică în Munţii Alpi/ Foto: pixabay.com Echipele de salvatori montani au descoperit trupurile neînsufleţite ale celor doi excursionişti italieni care au fost surprinşi de o avalanşă produsă duminică în Munţii Alpi/ Foto: pixabay.com

 

 


Echipele de salvatori montani au descoperit trupurile neînsufleţite ale celor doi excursionişti italieni care au fost surprinşi de o avalanşă produsă duminică în Munţii Alpi, în apropierea graniţei dintre Italia şi Elveţia, informează Reuters, citat de agerpres.ro

 


Unul dintre cadavre a fost găsit îngropat în zăpadă, iar un altul a fost recuperat dintr-un lac. Avalanşa s-a produs la o altitudine de circa 2.200 de metri în zona Val Formazza din regiunea italiană Piemont, a precizat într-un comunicat grupul de salvatori alpini CNSAS.

O echipă de salvare formată din specialişti a fost trimisă cu un elicopter la locul incidentului în ciuda vânturilor puternice din regiune după declanşarea alarmei, aproximativ la ora 11:00 GMT. Un câine dresat pentru operaţiuni de salvare a ajutat la descoperirea cadavrelor. Victimele, care purtau rachete de zăpadă pentru a se putea deplasa mai uşor pe munte, sunt o femeie de 30 de ani şi un bărbat în vârstă de 53 de ani, potrivit presei italiene. Aceştia erau originari din Lombardia, o regiune din nordul Italiei.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

O AVALANȘĂ puternică a lovit o cabană de pe Transfăgărăşan. Riscul rămâne crescut

Un român a murit într-o avalanşă în Italia, când încerca să-și recupereze câinii

Etichete: avalansa morti munte
Ultimele Stiri
abonare newsletter