Externe

Avertizare MAE pentru românii care călătoresc în Italia. Alertă portocalie de ploi și furtuni.

Furtuna Ciaran a făcut ravagii în Italia, iar situația rămâne în continuare critică. O nouă alertă de ploi și furtuni a fost instituită de autorități, iar Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare pentru românii care călătoresc în Italia.

Situația critică în Italia, în urma furtunii Ciaran/Foto: pexels.com Situația critică în Italia, în urma furtunii Ciaran/Foto: pexels.com

 

 


Departamentul de Protecţie Civilă din Regiunea Campania, Italia, a emis un cod portocaliu începând de duminică, ora 22,00, până luni seară pentru zonele Alto Sele şi Tusciano, Alto Ciliento, Tanagro şi Basso Ciliento, unde sunt prognozate ploi în averse moderate sau furtuni de intensitate puternică.

 


„Vântul va sufla cu putere, iar marea va fi agitată, mai ales de-a lungul coastelor Piana Campana, Napoli, Insulele şi coasta municipiilor din zona vezuviană. Alerta portocalie pe întreg teritoriul regional este legată de precipitaţiile care ar putea declanşa instabilitatea versanţilor, alunecări superficiale de teren din cauza eroziunii solului, cu posibile inundaţii ale spaţiilor subterane şi a celor situate la parterul clădirilor. În anumite zone din Regiunile Umbria şi Abruzzo a fost instituit cod galben de ploi şi vânt”, potrivit unei informări emise de MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară.


Șapte persoane au murit, în urma furtunii ce a devastat Italia în ultimele zile. Mii de oameni sunt izolați, fără curent și apă potabilă, iar pagubele produse de furtuna Ciaran sunt estimate la 300 de milioane de euro.   

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Italia se pregătește pentru o posibilă evacuare în zona supervulcanului de lângă Napoli. Acolo trăiesc peste 500.000 de oameni

Ultimele Stiri
abonare newsletter