Externe

Peste 4.000 de persoane au fost ucise în bombardamentele asupra Fâșiei Gaza

Cel puţin 4.137 de palestinieni au fost ucişi în bombardamentele israeliene de la începutul războiului între Israel şi gruparea islamistă Hamas, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza.

Cel puţin 4.137 de palestinieni au fost ucişi în bombardamentele israeliene de la începutul războiului între Israel şi gruparea islamistă Hamas, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza/ FOTO: Captură ecran/ Facebook - Benjamin Netanyahu Cel puţin 4.137 de palestinieni au fost ucişi în bombardamentele israeliene de la începutul războiului între Israel şi gruparea islamistă Hamas, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza/ FOTO: Captură ecran/ Facebook - Benjamin Netanyahu

 

 


Cel puţin 4.137 de palestinieni au fost ucişi în bombardamentele israeliene de la începutul războiului între Israel şi gruparea islamistă Hamas, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza, în timp ce bilanţul victimelor provocate pe teritoriul israelian de atacul lansat de Hamas pe 7 octombrie depăşeşte 1.400 potrivit autorităţilor israeliene, informează agenţiile AFP şi EFE, citat de agerpres.

 


Numărul răniţilor depăşeşte 13.000 de partea palestiniană şi 4.300 de cea israeliană, conform aceloraşi bilanţuri, care precizează că victimele sunt cele mai multe în rândul civililor.

Noul bilanţ al victimelor cuprinde şi cele 16 persoane ucise joi seară într-un bombardament israelian care a lovit biserica greco-ortodoxă Sfântul Porfirie din oraşul Gaza, unde se adăposteau localnici. Potrivit martorilor, raidul israelian pare că a avut ca ţintă un loc din apropierea bisericii, în timp ce armata israeliană afirmă că aviaţia sa a „atacat centrul de comandă şi control al unui terorist Hamas implicat în tirurile cu rachete şi mortiere asupra Israelului” şi „un zid al bisericii din sector a fost avariat”.


CITEȘTE ȘI:
Încă opt aeroporturi din Franţa au fost evacuate din cauza alertelor cu bombe

În bilanţul victimelor se regăsesc de asemenea 46 de membri ai personalului medical din Fâşia Gaza, alţi 85 fiind răniţi. În acest teritoriu 7 spitale şi 21 de centre sanitare nu mai pot funcţiona din cauza lipsei de carburant pentru generatoare, Fâşia Gaza fiind supusă unei blocade israeliene.

Cea mai mare parte a victimelor de pe teritoriul israelian sunt în urma atacului surpriză efectuat de combatanţii Hamas pe 7 octombrie. Gruparea islamistă deţine de atunci 203 ostatici israelieni, potrivit unor surse din Israel, dar Hamas afirmă că are 250 de ostatici, dintre care 200 sunt în mâinile sale şi 50 sunt sechestraţi de alte miliţii, iar mai mulţi ostatici au murit în urma bombardamentelor israeliene. Potrivit armatei israeliene (IDF- Israel Defense Forces), circa 1.500 de luptători Hamas au fost ucişi în contraofensiva care i-a permis să recapete controlul asupra zonelor ocupate de Hamas.


Această grupare continuă să lanseze rachete asupra Israelului, în timp ce armata israeliană bombardează neîncetat Fâşia Gaza şi aşteaptă ordinul pentru lansarea unei invazii terestre. Conform armatei israeliene, circa 7.300 de proiectile au fost lansate asupra Israelului.

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, le-a spus joi soldaţilor din trupele de infanterie comasate la frontiera cu Fâşia Gaza că vor vedea în curând "din interior" această enclavă palestiniană, mesaj care sugerează că se apropie momentul în care armata israeliană va lansa ofensiva terestră asupra enclavei controlate de mişcarea islamistă Hamas.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Un al doilea român cu dublă cetățenie este dat dispărut din Israel. Confirmare din partea MAE

Stare de război în Israel, în urma unui atac cu mii de rachete din Gaza

Ultimele Stiri
abonare newsletter