Externe

Încă opt aeroporturi din Franţa au fost evacuate din cauza alertelor cu bombe

14 aeroporturi franceze au primit joi dimineaţă noi ameninţări cu atentate şi „cel puţin opt aeroporturi” au procedat la evacuări în urma acestor alerte cu bombă.

Noi amenințări cu bombe pe aeroporturile din Franța/ Foto: pixabay.com Noi amenințări cu bombe pe aeroporturile din Franța/ Foto: pixabay.com

 

 


Paisprezece aeroporturi franceze au primit joi dimineaţă noi ameninţări cu atentate şi „cel puţin opt aeroporturi” au procedat la evacuări în urma acestor alerte cu bombă, a indicat o sursă apropiată acestui dosar pentru AFP.

 


Miercuri, majoritatea marilor aeroporturi franceze, cu excepţia celor două din Paris, au fost evacuate temporar după primirea de ameninţări, ceea ce a condus la anularea a 130 de zboruri şi la nenumărate întârzieri. Aceste alerte se multiplică de câteva zile în Franţa, în special după atacul soldat cu moartea profesorului Dominique Bernard la Arras, în nordul ţării.

CITEȘTE ȘI:
Un al doilea român cu dublă cetățenie este dat dispărut din Israel. Confirmare din partea MAE

Evacuările de joi au vizat aeroporturile din Brest, Carcassonne, Rennes, Tarbes, Bordeaux-Mérignac, Béziers, Montpellier şi Nantes.


Contactată de AFP, Direcţia generală a aviaţiei civile (DGAC) a confirmat că „mai multe aeroporturi naţionale, printre care cel din Nantes, au primit în această dimineaţă ameninţări cu atentat”, fără a putea oferi cifre sau nume, situaţia fiind fluctuantă. Aeroportul din Lille a indicat la finalul dimineţii pe platforma X (fosta Twitter) că a procedat la o „evacuare în urma unei alerte cu bombă”, după care o jumătate de oră mai târziu a semnalat „încetarea alertei” şi „redeschiderea graduală a aeroportului”.

„Aeroportul din Nantes a făcut din nou obiectul unei ameninţări de alertă cu bombă în această joi dimineaţă, la fel ca alte aeroporturi franceze. În acord cu serviciile de stat, aerogara este evacuată pentru a proceda la controalele necesare”, a indicat aeroportul pentru AFP. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Palatul Versailles, EVACUAT pentru a treia oară în ultima săptămână. O nouă amenințare cu bomba

Palatul Federal din Elveţia şi aeroportul Ostende, evacuate din cauza unor alerte cu bombă

Ultimele Stiri
abonare newsletter