Externe

Palatul Versailles, evacuat din cauza unei alerte cu bomba. Muzeul Luvru, închis din motive de securitate

Palatul Versailles a fost evacuat din cauza unei alerte cu bombă, sâmbătă după-amiază. Anterior, Muzeul Luvru s-a închis din motive de securitate.

Palatul Versailles, evacuat din cauza unei alerte cu bomba. FOTO: Captură foto/ Visegrad 24 Palatul Versailles, evacuat din cauza unei alerte cu bomba. FOTO: Captură foto/ Visegrad 24

 

 


Autorităţile franceze au evacuat sâmbătă Palatul Versailles din cauza unei alerte cu bombă, transmite AFP, citat de Agerpres. O sursă din poliţie a precizat că s-a primit un mesaj anonim pe website-ul moncommissariat.fr. Palatul Versailles va rămâne închis până la finalul zilei.

 


Anterior, muzeul Luvru din Paris, cel mai mare muzeu din lume, s-a închis în mod excepţional sâmbătă la prânz „din motive de securitate”, în contextul în care Franţa a ridicat nivelul de alertă la „urgenţă de atentat” în urma atacului islamist comis vineri la Arras (nordul Franţei), transmite AFP.

„Muzeul Luvru a primit un mesaj scris care evoca un risc pentru muzeu şi pentru vizitatori”, a precizat o purtătoare de cuvânt a instituţiei pariziene, după ce anunţul privind închiderea acesteia a fost postat pe platforma X (fosta Twitter). „Am ales, în contextul naţional actual de trecere la alertă de «urgenţă de atentat», să evacuăm şi să închidem muzeul pentru restul zilei, pentru a oferi timp pentru a se proceda la verificări indispensabile”, a adăugat reprezentanta muzeului.


Administraţia muzeului Luvru a precizat că persoanelor care şi-au cumpărat bilete pentru sâmbătă (14 octombrie) le va fi rambursat preţul achitat.

Nivel ridicat de alertă în Franța

Franţa a decis vineri seară să ridice din nou nivelul de alertă Vigipirate la „urgenţă de atentat”, cel mai ridicat nivel al acestui dispozitiv de securitate, ce permite mobilizarea excepţională a mijloacelor antiteroriste, după asasinarea unui profesor, Dominique Bernard, care a fost înjunghiat în faţa unui liceu din oraşul Arras (nordul Franţei) de către un tânăr radicalizat.


Acest atac a fost calificat drept „act de terorism islamist” de preşedintele francez Emmanuel Macron. Palatul Elysée a anunţat sâmbătă desfăşurarea a 7.000 de soldaţi pe teritoriul francez.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Zelenski în România, despre atacurile Rusiei de la Dunăre: „E un pericol nu numai pentru statul nostru, ci pentru toţi” / „Aici se cunoaşte cât de periculos este terorismul rusesc”

Ultimele Stiri
abonare newsletter