Externe

Ucraina a blocat active de 464 milioane de dolari ale unor magnați ruși, apropiați ai președintelui Putin

O instanță din Ucraina a blocat active de sute de milioane de dolari ale unor magnați ruși care au sprijinit Rusia în timpul răboiului și care erau apropiați ai președintelui Vladimir Putin.

O instanță din Ucraina a blocat activele unor afaceriști ruși / Foto: pixabay.com O instanță din Ucraina a blocat activele unor afaceriști ruși / Foto: pixabay.com

 

 


Procuratura şi serviciile de securitate de la Kiev au anunţat vineri că o instanţă din Ucraina a blocat active în valoare de 17 miliarde de hrivne (peste 464 de miliane de dolari) aparţinând oamenilor de afaceri ruşi Mihai Fridman, Piotr Aven şi Andrei Kosogov, informează Reuters.

 


Aceştia au fost sancţionaţi pentru sprijinirea Rusiei în războiul împotriva Ucrainei. Serviciul ucrainean de securitate SBU a comunicat că magnaţii respectivi erau apropiaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin şi au contribuit la „finanţarea la scară mare a agresiunii armate a Federaţiei Ruse”. Cei trei nu au comentat imediat măsurile şi declaraţiile împotriva lor.

Printre activele blocate se află valori mobiliare, participaţii ale unor firme la operatori de telefonie mobilă, o firmă producătoare de ape minerale, companii din domeniile finanţelor şi asigurărilor. "Beneficiarii acestor companii sunt trei oligarhi ruşi care deţin unul din cele mai mari consorţii financiare şi de investiţii ruse", a arătat procuratura generală a Ucrainei pe mesageria Telegram.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

ONU acuză Rusia de crime de război. Moscova ar fi executat pe loc 77 de civili ucraineni

Mihai, soldat ucrainean de origine română: „Fuga de bombe este un joc al hazardului. Pot să cadă chiar în locul în care te ascunzi”

Ultimele Stiri
abonare newsletter