Externe

Furtuna Elias face ravagii în Grecia. Atenționare de călătorie emisă de MAE

Atenționare de călătorie pentru români. Serviciul elen de meteorologie a emis un cod roşu de fenomene meteo extreme pe fondul intensificării efectelor furtunii Elias, care afectează parţial teritoriul Greciei.

Grecia, afectată de furtuna Elias/Foto: IDH Weather News youtube.com Grecia, afectată de furtuna Elias/Foto: IDH Weather News youtube.com

 

 


Fenomene meteorologice, sub forma averselor de ploaie însemnate cantitativ, însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului, se vor manifesta în mai multe regiuni ale Greciei, cu precădere până în data de 28 septembrie. 

 


Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Elenă asupra riscurilor aferente. 

Cantităţi însemnate de ploi au fost înregistrate deja la Tesalia - în prefecturile Karditsa, Trikala, Magnesia şi părţile sudice ale prefecturii Larissa, Sterea - în prefecturile Fthiotida, Evrytania şi Fokida, şi în Epir.


Miercuri sunt prognozate ploi abundente şi furtuni în Marea Ionică, în centrul şi sudul continentului (în Tesalia, Sterea şi Peloponez), în Sporade, Evia, vestul Cretei şi în vestul Insulelor Ciclade. Cele mai însemnate precipitaţii vor avea loc în prefecturile Karditsa, Fthiotida, în părţile de est ale prefecturii Magnesia, în Sporade şi în nordul Eviei.

Joi sunt prognozate ploi abundente şi furtuni în prima parte a zilei, în Insulele Sporade, Magnezia, nordul Eviei şi părţile de nord-est ale Sterei. Treptat, fenomenele vor slăbi în intensitate.


Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară. 

Pe parcursul verii, Grecia s-a confruntat cu incendii devastatoare în mai multe regiuni, inclusiv în Insulele Rodos, Corfu, Evia, dar și în Peninsula Peloponez – Corint. 


 

 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Incendiile de vegetaţie continuă să ardă necontrolat în nord-estul Greciei. 74.000 de hectare au fost devastate

Românii, AVERTIZAȚI să nu meargă în Grecia! MAE: Pericol de extindere a incendiilor de vegetaţie de gradul 5

Atenționare de călătorie MAE în Grecia: Pericol major de producere a incendiilor de vegetație

abonare newsletter