Externe

Atenționare pentru românii care călătoresc în Spania. COD ROȘU de caniculă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru Spania, unde este în vigoare un Cod roșu de caniculă.

Persoane care se plimbă pe plajă într-o zi caniculară/ Foto sugestivă: pixabay.com Persoane care se plimbă pe plajă într-o zi caniculară/ Foto sugestivă: pixabay.com

 

 


Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Spaniei - Comunitatea Autonomă Andaluzia, că Agenţia Meteorologică locală - AEMET a emis un cod roşu de caniculă, pentru 8 şi 9 august.

 


Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Sevilla: +34954233243+34954230947, +34954624053, +34954624070, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al Consulatului General al României la Sevilla: + 34648212169.

CITEȘTE ȘI:
Vremea extremă afectează Europa: Inundaţii, alunecări de teren, incendii şi un nou val de caniculă
Furtuna puternică a făcut prăpăd în Cluj. Acoperișul unui bloc a căzut peste patru mașini, în Gherla. VIDEO

MAE recomandă consultarea paginilor web:


De asemenea, MAE reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, cu informaţii şi sfaturi de călătorie.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Accident uriaș pe o autostradă din Ungaria. 42 de mașini implicate și zeci de răniți din cauza unei furtuni de praf. Unele autoturisme au luat foc

Angajatorii, obligați să aplice măsuri pentru protecția angajaților pe caniculă. Ce condiții trebuie să aibă salariații

Ultimele Stiri
abonare newsletter