Externe

Donald Trump a pledat nevinovat pentru toate capetele de acuzare, după ce a fost inculpat de justiția federală și adus cu mandat

Fostul președinte Donald Trump, care a fost inculpat de Departamentul de Justiție al Statelor Unite pentru modul de gestionare a documentelor clasificate, a pledat nevinovat la acuzațiile care i se aduc.

Donald Trump, vizat de 37 de capete de acuzare, a pledat nevinovat/Foto: Donald J. Trump Facebook.com Donald Trump, vizat de 37 de capete de acuzare, a pledat nevinovat/Foto: Donald J. Trump Facebook.com

 

 


Donald Trump este vizat de 37 de capete de acuzare, în special „reţinerea de informaţii privind securitatea naţională” şi „obstrucţionarea justiţiei” în dosarul arhivelor de la Casa Albă, potrivit actului de acuzare dat publicităţii săptămâna trecută. 

 


Marți, fostul președinte al Statelor Unite ale Americii a fost inculpat oficial pentru că a păstrat ilegal documente de securitate naţională, iar în urma dispunerii aducerii cu mandat de către judecător Donald Trump a fost amprentat și audiat mai bine de o jumătate de oră, potrivit CNN

Donald Trump a pledat nevinovat față de toate cele 37 de acuzații legate de gestionarea unor documente clasificate. Avocații lui Trump au cerut un proces cu jurați, în timpul punerii sale sub acuzare, la tribunalul federal din Miami. „Cu siguranță pledăm nevinovat”, i-a spus avocatul lui Trump, Todd Blanche, judecătorului, potrivit sursei citate. 


Cel puțin deocamdată, Trump nu și-a petrecut noaptea în închisoare, ci a fost eliberat pe baza unei promisiuni că se va prezenta la viitoarele întâlniri cu instanța.

Donald Trump, primul ex-preşedinte din istoria SUA care a fost inculpat de justiţia federală, este de asemenea urmărit penal pentru obstrucţionarea justiţiei şi mărturie mincinoasă.


Trump a fost convocat marți la tribunalul federal din Miami, cu o zi înainte să împlinească 77 de ani.

La finalul săptămânii trecute, preşedintele american Joe Biden a dat asigurări că nu se află în legătură cu ministrul Justiţiei Merrick Garland în legătură cu inculparea istorică a predecesorului său Donald Trump în cazul documentelor secrete pe care acesta le-a păstrat.


În martie, Trump a fost deja pus sub acuzare de către justiţia statului New York pentru mai multe fraude contabile, în legătură cu o plată făcută înainte de alegerile prezidenţiale din 2016 pentru a cumpăra tăcerea unei actriţe de filme pornografice care susţine că i-a fost amantă.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Donald Trump, pus sub acuzare pentru a doua oară. Este o premieră în istoria SUA

Donald Trump și-a depus candidatura la alegerile prezindențiale din 2024, SUA. Reacția lui Joe Biden

abonare newsletter