Externe

Mii de sârbi, la funeraliile victimelor atacuri armate din această săptămână

Într-o atmosferă de profundă tristeţe şi furie, mii de cetăţeni şi-au luat rămas bun sâmbătă de la victimele celor două atacuri armate din această săptămână din Serbia, soldate cu 17 morţi şi 21 de răniţi.

Într-o atmosferă de profundă tristeţe şi furie, mii de cetăţeni şi-au luat rămas bun sâmbătă de la victimele celor două atacuri armate din această săptămână din Serbia/ Foto: VOANews - Twitter Într-o atmosferă de profundă tristeţe şi furie, mii de cetăţeni şi-au luat rămas bun sâmbătă de la victimele celor două atacuri armate din această săptămână din Serbia/ Foto: VOANews - Twitter

 

 


Într-o atmosferă de profundă tristeţe şi furie, mii de cetăţeni şi-au luat rămas bun sâmbătă de la victimele celor două atacuri armate din această săptămână din Serbia, soldate cu 17 morţi şi 21 de răniţi, transmite EFE.

 


La Belgrad, au fost înmormântaţi patru elevi şi paznicul şcolii gimnaziale Vladislav Ribnikar, din centrul capitalei, unde un băiat de 13 ani a deschis miercuri focul asupra colegilor de clasă cu un pistol care aparţinea tatălui său, ucigând nouă persoane, din care opt elevi.

În Malo Orasje, la sud de capitala sârbă, rudele şi prietenii şi-au luat rămas bun de la cinci dintre cele opt victime ale unui atac armat comis de un tânăr de 21 de ani în noaptea de joi spre vineri. Restul victimelor celor două atacuri armate care au şocat ţara balcanică vor fi înmormântate duminică şi luni.


Ministrul sănătăţii, Danica Grujicic, a anunţat sâmbătă că trei dintre răniţii din cele două atacuri, între care o fată de 13 ani, rămân în stare critică şi că medicii luptă pentru viaţa lor. Poliţia sârbă a arestat vineri şi sâmbătă şapte adolescenţi pentru deţinerea de arme de foc sau pentru proferarea de ameninţări privind comiterea de noi masacre. Totodată, a fost arestată şi o fată care a postat mesaje şi fotografii pe reţelele de socializare în care îşi bătea joc de victime şi de doliul naţional decretat în Serbia pentru masacre. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un elev de 14 ani a deschis focul într-o școală din Belgrad. 8 elevi și un agent de pază au fost omorâți. VIDEO

Un nou atac într-o școală din Belgrad, la o zi după masacrul în care au fost uciși nouă oameni

Ultimele Stiri
abonare newsletter