Externe

Cutremurele din februarie au dus la moartea a peste 50.000 de persoane în Turcia şi Siria

Numărul total al morţilor în urma cutremurelor care au lovit Turcia și Siria pe 6 februarie este de 50.325.

Consecințele cutremurelor din Turcia / Foto: @Husna_Says - Twitter Consecințele cutremurelor din Turcia / Foto: @Husna_Says - Twitter

 

 


Peste 50.000 de persoane au murit în Turcia şi Siria în urma cutremurelor din 6 februarie, potrivit unui bilanţ obţinut de AFP din mai multe surse şi revizuit în creştere de partea siriană.

 


În Siria, numărul morţilor este de 5.951, conform unui bilanţ alcătuit marţi din informaţii cumulate din mai multe surse. Cel mai recent bilanţ din Turcia, furnizat duminică de Agenţia publică turcă pentru managementul catastrofelor (AFAD), este de 44.374 de decese.

Astfel, numărul total al morţilor în urma seismelor care au lovit cele două ţări pe 6 februarie este de 50.325.


Cutremurele au devastat mai multe regiuni din nordul şi vestul Siriei, o ţară afectată de aproape 12 ani de un conflict care a făcut aproape 500.000 de victime şi a cauzat strămutarea mai multor milioane de persoane. În zonele aflate sub control guvernamental, Ministerul sirian al Sănătăţii a recenzat 1.414 morţi, un bilanţ rămas neschimbat de mai multe zile.

În regiunile care nu mai sunt controlate de oficialii din Damas, frontaliere cu Turcia, autorităţile locale au anunţat 4.537 de victime.


Un oficial din domeniul sănătăţii din acele regiuni, Maram al-Sheikh, a declarat marţi pentru AFP că acest bilanţ este „aproape definitiv, întrucât majoritatea victimelor aflate sub dărâmături au fost găsite”.

CITEȘTE ȘI:

Turcia ar putea introduce pedeapsa cu închisoarea pentru proprietarii care majorează excesiv chiriile. Măsuri drastice după cutremure

Românii au devenit foarte interesați de asigurările de locuințe după cutremurele de ultimul timp

Ultimele Stiri
abonare newsletter