Externe

Președintele Comisiei Europene vrea ca UE să cumpere muniții în comun, cum a făcut și cu vaccinul pentru COVID-19

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a afirmat sâmbătă că Uniunea Europeană ar trebui să procedeze pentru achiziţiile de muniţii la fel cum a procedat pentru vaccinul împotriva COVID-19.

Ursula von der Leyen / Foto: Facebook - European Commission Ursula von der Leyen / Foto: Facebook - European Commission


 

 


La Conferinţa de Securitate de la Munchen, şefa executivului european a sugerat că producţia industriei de apărare se poate amplifica şi accelera dacă statele membre ale UE îşi unesc forţele, transmite Reuters.

 


„Ne-am putea gândi, de exemplu, la contracte de achiziţii în avans, care dau industriei de apărare posibiltatea de a investi acum în linii de producţie, pentru a fi mai rapide şi pentru a creşte cantităţile pe care le pot livra”, a spus ea.

Von der Leyen a subliniat că Uniunea nu poate aştepta luni şi ani de zile pentru a-şi reface stocurile militare sau pentru a trimite Ucrainei muniţii cum ar fi proiectilele de artilerie de 155 mm.


„Acum este timpul, într-adevăr, să accelerăm producţia şi să mărim producţia de produse standardizate de care Ucraina are nevoie disperată, de exemplu muniţie standardizată”, a insistat ea.

CITEȘTE ȘI:

Ursula von der Leyen, optimistă privind aderarea României la Schengen: „Găsim o soluţie cât mai rapid posibil”

Ungaria construiește o fabrică de explozibili. Și România vrea să-și crească capacitatea de producție a muniției

Ultimele Stiri
abonare newsletter