Externe

12 persoane din domeniul construcțiilor au fost reținute, după prăbuşirea unor clădiri din Turcia după cutremur

12 persoane din sectorul construcţiilor au fost arestate în Turcia după prăbuşirea a mii de clădiri în sudul ţării în urma seismului de luni.

12 persoane din sectorul construcţiilor au fost arestate în Turcia după prăbuşirea a mii de clădiri în sudul ţării în urma seismului de luni/ Foto: pixabay.com 12 persoane din sectorul construcţiilor au fost arestate în Turcia după prăbuşirea a mii de clădiri în sudul ţării în urma seismului de luni/ Foto: pixabay.com

 

 


Douăsprezece persoane din sectorul construcţiilor au fost arestate în Turcia după prăbuşirea a mii de clădiri în sudul ţării în urma seismului de luni, au relatat sâmbătă media locale, citate de AFP.

 


Cei plasaţi în detenţie sunt un antreprenor din provincia Gaziantep şi 11 persoane din provincia Sanliurfa, a precizat agenţia turcă de presă DHA. Prăbuşirea brutală a unor clădiri, care a arătat proasta lor construcţie şi care nu le-au lăsat practic nicio şansă locuitorilor, stârneşte furia în ţară, unde aproape 22.000 de persoane au murit şi peste 80.000 au fost rănite.

Sunt aşteptate şi alte arestări, după ce procurorul din Diyarbakir, una din cele zece provincii afectate de seism, a anunţat sâmbătă că a emis 29 de mandate de arestare, relatează agenţia oficială de presă Anadolu.


Conform acestei surse, una dintre persoanele plasate în detenţie este un antreprenor care a construit imobile la Gaziantep şi care a fost reţinut la Istanbul.

Procurorii au deschis mai multe anchete în provinciile afectate, cum este şi Kahramanmaras, unde districtul Pazarcik s-a aflat în epicentrul cutremurului.


Ministerul turc de Justiţie le-a ordonat procurorilor din zece provincii să deschisă „birouri de anchetă asupra crimele legate de cutremure”. Vineri, poliţia a arestat pe Aeroportul din Istanbul un antreprenor din provincia Hatay, a cărui reşedinţă de lux Renaissance s-a prăbuşit complet peste locuitorii săi.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Un bebeluş de două luni, salvat de sub dărâmături în Turcia, la 128 de ore de la cutremur

Mesaj emoționant pentru salvatorii români de la fratele unui bărbat scos de sub dărâmături, în Turcia: „Vă sunt dator toată viața”

„E copleșitor!” Primele imagini cu pompierul clujean și câinele Max în misiunea de salvare a victimelor cutremurului din Turcia

abonare newsletter