Externe

Salvatorii români din Turcia au reuşit să salveze un bărbat prins sub ruinele unei clădiri. Peste 28.000 de persoane au murit. FOTO

Salvatorii români aflaţi în Turcia au reuşi să salveze un bărbat prins sub ruinele unei clădiri cu şase etaje, care s-a prăbuşit complet în urma cutremurelor.

Salvatorii români aflaţi în Turcia au reuşi să salveze un bărbat prins sub ruinele unei clădiri cu şase etaje, care s-a prăbuşit complet în urma cutremurelor/ Foto: IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania - Facebook Salvatorii români aflaţi în Turcia au reuşi să salveze un bărbat prins sub ruinele unei clădiri cu şase etaje, care s-a prăbuşit complet în urma cutremurelor/ Foto: IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania - Facebook

 

 


Salvatorii români aflaţi în Turcia au reuşit să salveze un bărbat prins sub ruinele unei clădiri cu şase etaje, care s-a prăbuşit complet în urma cutremurelor, a informat, duminică, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

 


Potrivit IGSU, în ultimele 12 ore, cel de al doilea modul mobilizat în Republica Turcia, format din echipa de căutare-salvare RO-USAR, medici şi asistenţi SMURD şi echipaj cu personal canin specializat în căutare-salvare au acţionat pentru extragerea şi salvarea unei persoane de sex masculin, surprinsă pe casa scării, într-o o clădire de şase etaje, prăbuşită complet.

„Pentru această misiune dificilă s-au utilizat echipamentele de salvare aflate în dotarea pompierilor salvatori RO-USAR, activitatea fiind sub coordonare medicală. Victima, prinsă sub grinda de beton de la nivelul etajelor superioare era conştientă şi cooperantă. Echipa medicală SMURD a acordat îngrijirile de specialitate care se impuneau victimei, aceasta fiind mai apoi predată ambulanţei, aflată la faţa locului”, arată IGSU într-o postare pe Facebook.


Peste 28.000 de persoane au murit în urma cutremurului din Turcia

Bilanțul victimelor se ridică la peste 28.000 de morți în Turcia și în nord-vestul Siriei, în timp ce eforturile de salvare continuă.

Numărul deceselor în Turcia a crescut, duminică, la 24.617, în timp ce în Siria au fost ucise peste 3.500 de persoane. Zeci de mii de salvatori continuă să caute sub moloz într-un frig glacial, care sporeşte suferinţa milioanelor de persoane sinistrate.


ONU a avertizat că cel puţin 870.000 de persoane au nevoie urgentă de mese calde în Turcia şi Siria. În prezent, se consideră că până la 5,3 milioane de persoane sunt fără adăpost doar în Siria. Aproape 26 de milioane de oameni au fost afectaţi de cutremur, a declarat sâmbătă OMS, lansând un apel la donaţii de 42,8 milioane de dolari pentru finanţarea nevoilor sanitare imediate. Agenţia turcă de gestionare a dezastrelor a declarat că peste 32.000 de membri ai organizaţiilor turceşti participă la operaţiunile de salvare. Acestora li s-au alăturat 8.294 de salvatori din străinătate.

CITEȘTE ȘI:

Mesaj emoționant pentru salvatorii români de la fratele unui bărbat scos de sub dărâmături, în Turcia: „Vă sunt dator toată viața”

VIDEO. Un bebeluş de două luni, salvat de sub dărâmături în Turcia, la 128 de ore de la cutremur

„E copleșitor!” Primele imagini cu pompierul clujean și câinele Max în misiunea de salvare a victimelor cutremurului din Turcia

Ultimele Stiri
abonare newsletter