Externe

Rusia amenință Finlanda cu măsuri la graniță dacă aderă NATO: „ A fost mult timp un model de relaţii prietenoase”

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat miercuri că Moscova va fi obligată să ia măsuri la graniţa sa dacă Finlanda va adera la alianţa militară NATO.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov/ Foto: captură ecran youtube - United Nations Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov/ Foto: captură ecran youtube - United Nations

 

 


Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat miercuri că Moscova va fi obligată să ia măsuri la graniţa sa dacă Finlanda va adera la alianţa militară NATO, relatează Reuters.

 


Finlanda şi Suedia au solicitat să adere la bloc şi se află în prezent în negocieri avansate privind aderarea lor.

CITEȘTE ȘI:
NATO avertizează că urmează „distrugeri masive” comise de Rusia în Ucraina: „Trebuie să ne pregătim pentru ofensiva rusă”
Rusia a pierdut 60% dintre tancurile de luptă în războiul din Ucraina

„Finlanda a fost mult timp un model de relaţii prietenoase”

Lavrov a declarat că „Finlanda a fost mult timp un model de relaţii prietenoase, dar şi-a schimbat rapid retorica faţă de Moscova”.


El a declarat că, prin urmare, Rusia va trebui să ia măsuri adecvate la frontierele sale, dacă Finlanda, care are o frontieră comună de 1300 km cu Rusia, va deveni membră a NATO. Ministrul de externe Serghei Lavrov a făcut aceste declaraţii la conferinţa sa de presă anuală pentru a face bilanţul diplomaţiei ruse în 2022 şi a stabili obiectivele pentru acest an. 

CITEȘTE ȘI:

Un azil de bătrâni fără autorizație a fost cuprins de flăcări, în Rusia. 20 de persoane au murit. FOTO

Moldova a închis frontiera de nord cu Ucraina. Rusia ar fi lansat peste 120 de rachete

abonare newsletter