Externe

Putin acordă paşapoarte locuitorilor celor patru regiuni ucrainene anexate ilegal. Acesta nu va fi acordat celor care „refuză să jure loialitate statului rus”

Preşedintele rus Vladimir Putin a aprobat luni, prin decret, acordarea de paşapoarte locuitorilor celor patru regiuni ucrainene anexate ilegal. Acestea nu se vor acorda celor care nu jură loialitate Rusiei.

Vladimir Putin/ Foto: depositphotos.com Vladimir Putin/ Foto: depositphotos.com

 

 


Preşedintele rus Vladimir Putin a aprobat luni, prin decret, acordarea de paşapoarte locuitorilor celor patru regiuni ucrainene anexate ilegal de către Rusia, Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, transmite EFE.

 


Decretul prezidenţial include un regulament privind solicitarea şi acordarea de documente de identitate ruse persoanelor care renunţă la cetăţenia ucraineană.

CITEȘTE ȘI:
Vladimir Putin va semna vineri tratatele de anexare a patru regiuni ucrainene la Rusia
Ministrul rus de externe promite „protecţie deplină” pentru orice teritoriu anexat de Rusia

Prevederea include minorii cu vârste sub 14 ani, care pot deveni automat cetăţeni ruşi, potrivit agenţiei oficiale ruse TASS.


Paşaportul nu va fi acordat sub nicio formă în cazul în care un rezident al uneia dintre cele patru regiuni ucrainene anexate refuză să jure loialitate statului rus. Solicitanţii trebuie să ridice personal paşaportul la nu mai târziu de 10 zile de la depunerea actelor necesare, potrivit decretului.

La sfârşitul lui septembrie, Putin a semnat anexarea celor patru regiuni ucrainene în timpul unei ceremonii la Kremlin, după o serie de simulacre de referendumuri de integrare în Federaţia Rusă ale căror rezultate nu au fost recunoscute nici de Kiev, nici de comunitatea internaţională.


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Zelenski respinge din nou orice compromis teritorial în vederea unor negocieri de pace cu Rusia: „Nicio compensaţie sau reparaţie nu ar fi suficientă”

Rusia înăsprește pedepsele pentru „sabotori”: „Va fi cât se poate de aspră”

Ultimele Stiri
abonare newsletter