Externe

Avertisment: armele trimise Ucrainei încep să se „strecoare” în Africa. Ajung în mâinile teroriștilor

Președintele Nigeriei a avertizat că armele furnizate pentru războiul dintre Ucraina și Rusia încep să se „strecoare” în Africa și ajung în mâinile teroriștilor. Amenințarea teroristă a devenit mai mare.

Armele furnizate Ucrainei pentru războiul cu Rusia ajung în Africa / Foto: depositphotos.com Armele furnizate Ucrainei pentru războiul cu Rusia ajung în Africa / Foto: depositphotos.com

 

 


La sfârșitul lunii noiembrie, președintele Nigeriei a cerut o securitate mai strictă în jurul granițelor și susținea că armele furnizate de Occident Ucrainei au ajuns în Africa.

 


Președintele Muhammadu Buhari a atras atenția asupra numărului crescut de arme, muniții și alte arme destinate războiului dintre Rusia și Ucraina în bazinul Lacului Ciad.

La cel de-al 16-lea Summit al șefilor de stat și de guvern al Comisiei pentru Bazinul Lacului Ciad (LCBC), președintele, care este președintele Summit-ului, a declarat că amenințarea teroriștilor din regiune a fost relativ sub control, în timp ce afluxul de arme ridică provocări noi.


„Totuși, trebuie precizat că, în ciuda succeselor înregistrate de trupele galante ale MNJTF și a diferitelor operațiuni naționale în desfășurare în regiune, amenințările teroriste încă pândesc regiunea. Din păcate, situația din Sahel și războiul năprasnic din Ucraina servesc drept surse majore de arme și luptători care întăresc rândurile teroriștilor din regiunea Lacului Ciad. O proporție substanțială din armele și munițiile procurate pentru a executa războiul din Libia continuă să-și găsească drumul către regiunea Lacului Ciad și alte părți ale Sahelului”, susținea președintele, conform unui comunicat de presă.

„Armele folosite pentru războiul din Ucraina și Rusia încep de asemenea să se strecoare în regiune. Această mișcare ilegală de arme în regiune a intensificat proliferarea armelor de calibru mic și a armelor ușoare, care continuă să amenințe pacea și securitatea noastră colectivă în regiune. Există, prin urmare, necesitatea urgentă de acțiuni de colaborare accelerate din partea agențiilor noastre de control la frontieră și alte servicii de securitate pentru a opri circulația tuturor armelor ilegale în regiune”, a menționat președintele Buhari.


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Câți bani a decontat Clujul pentru refugiații ucraineni de la începutul războiului

Ungaria a prelungit starea de urgenţă pe fondul războiului din Ucraina. Este valabilă până în vara anului viitor

Etichete: nigeria arme ucraina
Ultimele Stiri
abonare newsletter