Externe

Câte cinci femei, ucise la fiecare oră în 2021 de partener sau un membru al familiei, în propriile case

În medie, cinci femei sau fete au fost ucise la fiecare oră în 2021 de un partener sau de un membru al familiei, în propriile locuinţe, arată un raport al ONU.

Violența împotriva femeilor / Foto: depositphotos.com

 

 


Aproximativ 56% dintre toate crimele din 2021 care au avut ca victime femei şi fete, respectiv 45.000 dintr-un total de 81.000, au fost comise de parteneri sau de membri ai familiei, potrivit raportului publicat de Biroul ONU pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC) şi UN Women.

 


În ceea ce priveşte crimele care au avut ca victime bărbaţi, procentul acestora a fost de 11%.

În general, numărul „alarmant de mare” al crimelor în cazul cărora victime au fost femei şi fete a rămas aproape neschimbat în ultimii ani, se precizează în raport.


În plus, se estimează că ar putea exista un număr mare de cazuri neraportate.

Cele două agenţii ONU au solicitat o mai bună protecţie a femeilor şi fetelor. 


„Avem nevoie de un efort concertat de acţiune din partea societăţii, care să respecte drepturilor femeilor şi fetelor de a se simţi în siguranţă - acasă, pe stradă, oriunde”, a declarat directoarea UN Women, Sima Bahous.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

VIDEO Cine este Calistrat Chifan, preotul care a agresat două femei în curtea bisericii? În 2017, îi făcea „descreierați” pe homosexuali și îi trimitea pe „stricați” la Grădina Zoologică.

FOTO. Sute de persoane au participat la marșul pentru siguranța femeilor, la Cluj-Napoca: „Cade una, sărim toate”

Ultimele Stiri
abonare newsletter