Externe

Ministerul apărării de la Moscova neagă că rachete ruseşti au lovit Polonia: „Nu au nicio legătură cu proiectile ruseşti”

Ministerul Apărării consideră că informațiile privind rachetele rusești în Polonia reprezintă o provocare.

Ministerul Apărării consideră că informațiile privind rachetele rusești în Polonia reprezintă o provocare/ FOTO:  Anonymous Operations/Twitter Ministerul Apărării consideră că informațiile privind rachetele rusești în Polonia reprezintă o provocare/ FOTO: Anonymous Operations/Twitter

 

 


Ministerul apărării de la Moscova a respins marţi seara ca pe o provocare intenţionată informaţiile conform cărora rachete ruseşti au căzut pe teritoriul Poloniei, transmite Reuters.

 


„Declaraţiile presei şi oficialilor polonezi despre o presupusă cădere a unor de rachete ruseşti în apropierea localităţii Przewodow reprezintă o provocare intenţionată cu scopul de a crea o escaladare a situaţiei”, a declarat ministerul rus al apărării pe contul său de Telegram.

„Nu a fost efectuată nicio lovitură asupra obiectivelor din apropierea frontierei polono-ucrainene de către armata rusă. Imaginile dărâmăturilor publicate de presa poloneză de la faţa locului din localitatea Przewodow nu au nicio legătură cu proiectile ruseşti”, a afirmat ministerul apărării de la Moscova.


Rusia a lansat marţi zeci de rachete asupra teritoriului ucrainean, potrivit Kievului.

În trecut s-a întâmplat ca fragmente ale unor rachete ruseşti să cadă în Republica Moldova, aminteşte France Presse.


Presa locală preluată de Reuters relatase că doi oameni au murit după ce două rachete au lovit marţi satul Przewodow din Polonia, în apropierea frontierei cu Ucraina, în timpul atacurilor ruseşti asupra oraşelor şi infrastructurii ucrainene. Pompierii de la faţa locului nu au putut da detalii, folosind doar termenul „explozie”. Informaţia că a fost vorba de rachete fusese difuzată de postul privat Radio ZET.

 

CITEȘTE ȘI:

Două rachete rusești au căzut într-un oraș de graniță din Polonia. Doi oameni au fost omorâți

Rusia a tras O SUTĂ de rachete marți asupra Ucrainei. Mai multe orașe, lăsate în beznă

abonare newsletter