Externe

Petrecere de Halloween mortală la Seul: peste 150 de oameni morți după ce s-au călcat în picioare. VIDEO

Peste 150 de oameni au murit în timpul unei petreceri de Halloween, organizată în stradă la Seul, Coreea de Sud, din cauza aglomerației. Președintele a declarat doliu național.

Peste 150 de oameni au murit la o petrecere în stradă de Halloween din Seul / Foto: captură ecran You Tube / 青蜂侠 Peste 150 de oameni au murit la o petrecere în stradă de Halloween din Seul / Foto: captură ecran You Tube / 青蜂侠

 

 


Duminică, preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a declarat că busculada care a ucis cel puţin 151 de persoane, dintre care 19 cetăţeni străini, sâmbătă seara în timpul unei petreceri de Halloween în Seul este „o tragedie şi un dezastru care nu ar fi trebuit să se întâmple”, transmite AFP.

 


„În centrul Seulului a avut loc o tragedie şi un dezastru care nu ar fi trebuit să se întâmple”, a spus Yoon într-o alocuţiune televizată. Guvernul „va investiga cu rigurozitate cauza tragediei pentru a se asigura că un astfel de accident nu se va mai întâmpla în viitor”, a promis el.

Mai jos puteți să vedeți mulțimea de oameni și cum se încearcă resuscitarea persoanelor căzute.


Atenție! Imagini cu puternic impact emoțional!

Doliu național după petrecerea de Halloween din Seul

Preşedintele sud-coreean a declarat o perioadă de doliu naţional, potrivit agenţiei de ştiri Yonhap.


Accidentul s-a produs sâmbătă în jurul orei 22:00 (13:00 GMT) în apropierea Hotelului Hamilton, situat pe un bulevard principal înconjurat de alei înguste, în pantă. Şi-au pierdut viaţa cel puţin 151 de persoane, dintre care 19 străini - 97 de femei şi 54 de bărbaţi -, au declarat pompierii pentru AFP.

Cetăţeni din Iran, Uzbekistan, China şi Norvegia se numără printre cei care şi-au pierdut viaţa, potrivit agenţiei de presă Yonhap. Numărul răniţilor nu este cert, ministerul de interne afirmând că sunt aproximativ 150, iar pompierii 82.


Potrivit autorităţilor din Seul, 355 de persoane erau date dispărute duminică dimineaţa devreme.

Tragedia din capitala coreeană a generat numeroase reacţii pe plan internaţional, între care și a președintelui american.

Preşedintele american Joe Biden a transmis cele mai profunde condoleanţe, calificând drept tragic incidentul.„Jill şi cu mine transmitem cele mai profunde condoleanţe familiilor care şi-au pierdut pe cei dragi în Seul. Ne întristăm alături de poporul Republicii Coreea şi le transmitem cele mai bune urări pentru o recuperare rapidă tuturor celor care au fost răniţi”, potrivit dpa. „Alianţa dintre ţările noastre nu a fost niciodată mai vibrantă sau mai vitală, iar legăturile dintre oamenii noştri sunt mai puternice ca niciodată. Statele Unite sunt alături de Republica Coreea în această perioadă tragică”, a subliniat preşedintele american.

CITEȘTE ȘI:

Elon Musk vine în România și dă petrecere de Halloween la castelul lui Dracula! Miliardari și vedete de la Hollywood, invitați la Castelul Bran

Proiecție specială de Halloween, de la TIFF: PostMortem, la Cinema Victoria

Ultimele Stiri
abonare newsletter