Externe

Rusia acuză Ucraina că a bombardat un bloc de locuințe dintr-un oraș rusesc

Autorităţile ruse au acuzat joi Ucraina că a bombardat un bloc de locuințe din Belgorod, un oraş rusesc important. Acesta e situat într-o regiune care se învecinează cu Ucraina.

Rusia acuză Ucraina că a bombardat un bloc de locuințe dintr-un oraș rusesc / Foto: Twitter - MAKS 22 Rusia acuză Ucraina că a bombardat un bloc de locuințe dintr-un oraș rusesc / Foto: Twitter - MAKS 22

 

 


Autorităţile ruse au acuzat joi Ucraina că a bombardat o clădire rezidenţială din Belgorod, un oraş important rar lovit de tiruri şi situat într-o regiune care se învecinează cu Ucraina, informează France Presse şi Reuters.

 


„Forţele armate ucrainene au bombardat Belgorod. Apărarea aeriană a fost activată. Există distrugeri într-un imobil de locuinţe”, a indicat pe Telegram Viaceslav Gladkov, guvernatorul acestei regiuni unde tirurile s-au înmulţit în ultimele săptămâni.

„Informaţiile despre (potenţiale) victime sunt în curs de precizare”, a adăugat el, postând fotografii cu resturi împrăştiate pe stradă şi care au avariat o maşină.


O parte a unui proiectil a căzut şi pe terenul de sport al unui liceu

Potrivit acestuia, o parte neexplodată a unui proiectil a căzut şi pe terenul de sport al unui liceu din oraş. Imaginile postate pe reţelele sociale arătau ultimul etaj distrus al unei clădiri rezidenţiale. Un video a arătat impactul, în timp ce se ridica fum negru. Gladkov a acuzat de asemenea Kievul că a tras în satul rusesc Krasnoe, situat la graniţa cu Ucraina. „Există distrugeri pe terenurile şcolii”, a spus el, postând o fotografie a unui crater cu schije.

În timp ce regiunea Belgorod a fost vizată în mod regulat de tiruri din Ucraina, mai ales din primăvară, oraşul Belgorod, capitala regională, a fost până acum rar luată la ţintă de la începutul conflictului.


Marţi, Gladkov a anunţat că 2.000 de locuitori au rămas fără curent după o lovitură ucraineană asupra unei centrale electrice din oraşul Şebekino, de asemenea în regiunea Belgorod. Luni, o femeie de 74 de ani a fost ucisă şi alte persoane rănite într-un alt bombardament asupra acestei localităţi.

Rusia a raportat săptămâna trecută o „creştere semnificativă” a tirurilor ucrainene vizând teritoriile ruse de la graniţa cu Ucraina. Potrivit Moscovei, aceste lovituri au lovit imobile rezidenţiale, centrale electrice, clădiri administrative şi puncte de trecere a frontierei, aminteşte AFP.


Rusia a invadat Ucraina la 24 ianuarie în ceea ce a numit „operaţiune militară specială”, ce este condamnată de lideri occidentali ca fiind un război de agresiune "neprovocat, ilegal şi premeditat" împotriva acestei ţări vecine.

CITEȘTE ȘI:

Ucrainenii din Cluj, miting în Piața Unirii: „Rusia este un stat terorist” GALERIE FOTO

Cadou de ziua de naștere a lui Putin? Podul care leagă Crimeea de Rusia, în flăcări! VIDEO

abonare newsletter