Externe

Germania a introdus noi măsuri anti-COVID-19. Ministrul Sănătății: „Ne aflăm în mod clar la începutul unui val”

Germania a introdus un nou set de măsuri anti-COVID-19, valabil pentru toamnă și iarnă.

Germania a introdus un nou set de măsuri anti-COVID-19, valabil pentru toamnă și iarnă/ Foto: pixabay.com

 

 


Noul set de măsuri anti-COVID-19 valabil pentru toamna şi iarna acestui an în Germania a intrat în vigoare sâmbătă, în condiţiile în care ţara se pregăteşte pentru o creştere a cazurilor de coronavirus în lunile mai reci.

 


Măştile de tip FFP2 sunt obligatorii în trenurile de lungă distanţă pentru persoanele cu vârsta peste 14 ani, în timp ce măştile chirurgicale fuseseră anterior suficiente. Pe pe de altă parte, obligativitatea purtării măştii a fost ridicată în cazul călătoriilor cu avionul, la fel ca în alte ţări din UE începând din vara acestui an. Măştile FFP2 sunt de acum obligatorii în spitale, căminele de bătrâni şi cabinetele medicilor. Pentru accesul în căminele de bătrâni şi în spitale este necesară prezentarea unui test negativ COVID. Angajaţii acestor instituţii trebuie testaţi de mai multe ori pe săptămână.

Începând de sâmbătă, autorităţile locale vor putea introduce obligativitatea purtării măştilor în trenurile şi autobuzele locale, precum şi în spaţiile interioare, precum magazine, restaurante şi săli de evenimente.


În şcoli şi grădiniţe, testele COVID pot deveni obligatorii, în timp ce se poate introduce şi obligativitatea măştii, însă numai din clasa a cincea (de la 11 ani), dacă este necesară menţinerea cursurilor cu prezenţă fizică.

Dacă se înregistrează o creştere a cazurilor de COVID, landurile pot impune măsuri suplimentare.


„Ne aflăm în mod clar la începutul unui val”

Ministrul Sănătăţii, Karl Lauterbach, a declarat vineri că Germania se confruntă deja cu începutul unui nou val de COVID-19 de toamnă şi a cerut aplicarea de măsuri pentru evitarea „unei situaţii suplimentare de stres”.

„Ne aflăm în mod clar la începutul unui val de toamnă şi iarnă, nu doar în Germania, ci şi la nivel internaţional”, a spus ministrul german la o conferinţă de presă dedicată analizei evoluţiei pandemiei COVID-19.


El a precizat că practic în lumea întreagă varianta problematică a coronavirusului SARS-CoV-2 în prezent este Omicron BA.5.

 

CITEȘTE ȘI:

OMS, avertisment privind situația COVID-19: „E o situaţie care ne îngrijorează profund”

Tratament pentru tratarea COVID-19, creat de compania AstraZeneca, aprobat de Uniunea Europeană.

17 milioane de europeni au suferit de long COVID de la începutul pandemiei

Ultimele Stiri
abonare newsletter