Externe

Fost agent CIA: „Riscul ca Putin să utilizeze arma nucleară creşte de la o zi la alta”

Un fost agent CIA spune că Vladimir Putin este „cu spatele la zid”, dar și că rușii sunt convinși că președintele lor va folosi arma nucleară.

Vladimir Putin a amenințat folosirea armelor nucleare / Foto: depositphotos.com Vladimir Putin a amenințat folosirea armelor nucleare / Foto: depositphotos.com

 

 


Fostul agent CIA Robert Baer, în prezent analist CNN, susține că rușii cu care este în contact sunt convinși că Putin „va folosi arma nucleară”, relatează g4media.ro, care citează publicația La Libre Belgique.

 


În ultima perioadă Ucraina și-a înmulțit contraofensivele și a avut câștiguri semnificative, lucru care a dus la „mobilizarea parțială” în Rusia, anunțată de Putin, care a provocat nemulțumiri în Rusia și a cauzat proteste de proporții. Mulți ruși au încercat să fugă din țară.

Chiar și așa, după ce a stârnit panică la el în țară. Putin nu va „ceda teren”, consideră Robert Baer: „Este un om puternic. Este imaginea pe care şi-a atribuit-o în ultimii 20 de ani”.


Despre amenințarea nucleară fostul agent CIA spune că este reală și că riscul crește în fiecare zi:

„Riscul de a-l vedea utilizând arme nucleare creşte din zi în zi. Ruşii cu care sunt în contact sunt convinşi că o va face. Nu ştiu în ce măsura sunt bine informaţi (...) Asta nu era o ameninţare la început, dar cu cât Putin are mai multe probleme, cu atât mai mult riscă să utilizeze arme nucleare. Nu aş fi surprins ca el să nu le utilizeze împotriva forţelor ucrainene”, a spus analistul.


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Pedepse grele pentru rușii care dezertează sau refuză să lupte. Putin a promulgat legea

Putin a anunțat mobilizare parțială a armatei în Rusia și a amenințat cu armele nucleare: „Noi avem arme de distrugere mult mai moderne decât ale NATO”

VIDEO. Peste 360 de ruși, ARESTAȚI la protestele contra mobilizării! Protestatarii, luați pe sus de forțele de ordine în Rusia

abonare newsletter