Externe

Ultima zi în care oamenii îi pot aduce un ultim omagiu Reginei Elisabeta a II-a

Duminică, 18 septembrie, sicriul cu trupul neînsufleţit al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii va fi expus public pentru ultima dată, în cursul serii urmând să fie ţinut un minut de reculegere la nivel naţional în memoria sa, înaintea funeraliilor de stat de luni.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii este expus public pentru ultima zi, duminică/ Foto: captură ecran You Tube - The Royal Family Channel Sicriul cu trupul neînsufleţit al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii este expus public pentru ultima zi, duminică/ Foto: captură ecran You Tube - The Royal Family Channel

 

 


Sicriul cu trupul neînsufleţit al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii este expus public pentru ultima zi, duminică, în cursul serii urmând să fie ţinut un minut de reculegere la nivel naţional în memoria sa, înaintea funeraliilor de stat de luni.

 


Duminică va fi probabil ultima ocazie pentru ca publicul să treacă pe la catafalcul suveranei, sicriul rămânând expus în Westminster Hall până în zorii zilei de luni, înainte de funeraliile de stat de la Westminster Abbey.

La ora locală 20:00 (19:00 GMT), în întreaga ţară va fi ţinut un minut de reculegere în semn de omagiu pentru regretata regină, publicul fiind invitat să marcheze această ocazie acasă, în prag, în stradă, la evenimente organizate în comunitate sau la priveghiuri.


Acesta va fi ţinut la scurt timp după ce regina consoartă va aduce un omagiu televizat regretatului monarh, rememorând „ochii săi albaştri minunaţi" şi spunând: „Îmi voi aminti mereu zâmbetul ei”.

În omagiul înregistrat în prealabil la BBC, Camilla, soţia regelui Charles al III-lea, o descrie pe regina Elisabeta a II-a drept o „femeie solitară” într-o lume dominată de bărbaţi.


Între timp, prim-ministrul Liz Truss urmează să aibă o întrevedere cu regele Charles al III-lea înainte de a lua parte la recepţia găzduită de acesta la Palatul Buckingham, la care vor participa şefii de stat sosiţi în vizită.

Regele şi regina consoartă vor găzdui la palat lideri mondiali şi oaspeţi oficiali din străinătate în cadrul acestui „eveniment oficial de stat”, după cum l-a descris purtătorul de cuvânt al regelui. Truss se va întâlni de asemenea, în Downing Street, cu premierul irlandez Micheal Martin, premierul canadian Justin Trudeau şi preşedintele polonez Andrzej Duda, în contextul în care liderii mondiali sosesc la Londra pentru a participa luni la funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a. 


 

CITEȘTE ȘI:

BREAKING NEWS! Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit la 96 de ani

Mii de oameni s-au adunat în fața Palatului Buckingham, pentru a o omagia pe Regina Elisabeta a II-a. VIDEO

Regina Elisabeta a II-a, fascinantă pentru Hollywood. De la „The Crown”, până la „The Simpsons”, suverana a fost un personaj iubit și pe ecrane

Ultimele Stiri
abonare newsletter