Externe

Închisoare bombardată în Ucraina. S-au înregistrat 50 de morți: „O crimă deliberată în masă a Rusiei” VIDEO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a calificat bombardarea vineri a unei închisori în care au fost ucise peste 50 de persoane drept „crimă de război deliberată a Rusiei”.

Închisoare bombardată în Ucraina / Foto: captură ecran YouTube

 


Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a calificat bombardarea vineri a unei închisori în care au fost ucise peste 50 de persoane drept „crimă de război deliberată a Rusiei”, după ce Moscova a acuzat forţele ucrainene de acest atac, relatează AFP.


În cursul zilei, Zelenski a supervizat un prim transport de cereale, cruciale pentru securitatea alimentară globală.

Atacul asupra închisorii Olenivka, unde se aflau prizonieri de război ucraineni, pe teritoriul separatist din estul Ucrainei, este „o crimă de război deliberată a Rusiei, o crimă deliberată în masă”, a declarat şeful statului ucrainean.


Acest „atac al ocupanţilor s-a soldat cu peste 50 de morţi”, a adăugat el. Anterior, armata rusă raportase 40 de morţi şi 75 de răniţi, în timp ce autorităţile separatiste pro-ruse din regiunea Doneţk au anunţat până la 53 de morţi.

Ministerul Apărării rus a declarat într-un comunicat că tirurile unui sistem de artilerie Himars, furnizat Ucrainei de Statele Unite, au lovit închisoarea Olenivka (Elenovka, în rusă), situată la aproximativ 30 de kilometri sud-vest de Doneţk, capitala separatiştilor din regiunea cu acelaşi nume.

CITEȘTE ȘI:

MAE respinge ferm demersul lui Medvedev de a atribui teritorii din Ucraina unor state vecine, inclusiv României. FOTO

Ucraina și Rusia au semnat două acorduri separate cu Turcia și ONU pentru exportul de cereale prin Marea Neagră

Ultimele Stiri
abonare newsletter