Externe

Incendiile forestiere fac ravagii în Spania. Aproape 200.000 de hectare distruse de flăcări de la începutul anului

În Spania, anul 2022 este deja cel mai devastator an în ceea ce priveşte incendiile forestiere de la debutul măsurătorilor.

În primele şapte luni ale anului, flăcările au distrus mai mult de 197.000 de hectare de pădure/ Foto: Facebook - Pedro Sánchez Pérez-Castejón

 

În primele şapte luni ale anului, flăcările au distrus mai mult de 197.000 de hectare de pădure, a relatat postul public de televiziune RTVE, citând observaţiile realizate de sistemul de observare a pământului Copernicus.


 

Suprafaţa devastată este deja mai mare decât întregul record anterior, stabilit în 2012, când incendiile au distrus 189.376 de hectare pe teritoriul Spaniei.


Potrivit acestor cifre, Spania este ţara cel mai grav afectată de incendii de vegetaţie până în prezent anul acesta dintre ţările europene monitorizate prin sistemul Copernicus, depăşind România, cu aproape 150.000 de hectare, Portugalia, cu circa 46.000 de hectare, Franţa, unde au ars aproape 40.000 de hectare, Croaţia - circa 31.000 de hectare şi Italia cu aproximativ 25.000 de hectare.

Conform datelor, incendiile care fac ravagii în Spania de mai bine de o săptămână au distrus peste 110.000 de hectare. Mii de persoane au trebuit puse la adăpost. Zeci de locuinţe, magazine şi fabrici, precum şi numeroase animale au căzut pradă flăcărilor. Seceta prelungită şi vânturile puternice au crescut probabilitatea şi răspândirea incendiilor.


Cu toate acestea, vineri situaţia se ameliorase considerabil. La prânz, potrivit mai multor autorităţi regionale, doar câteva incendii mai erau active, printre care cele din Galicia, în nord-vestul ţării, şi cel din insula Canare din Tenerife, în largul coastei vestice a Africii. Aceste focare vor fi aduse sub control vineri, au mai precizat autorităţile. 

 

CITEȘTE ȘI:

Incendiile de vegetație continuă să facă RAVAGII în Europa. Recordurile de temperatură au fost doborâte. VIDEO

Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Grecia! Caniculă prelungită și pericol de incendii

Fenomen rar accelerat de caniculă: o plantă din America Centrală a înflorit la Cluj! A produs o tulpină de 4,4 metri înălțime. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter