Externe

Peste 10 explozii puternice în sudul Ucrainei. Două mari universități, lovite de rachete rusești. VIDEO

Alertă aeriană pentru ucraineni. Peste 10 explozii puternice s-au auzit vineri dimineața în sudul Ucrainei. Două mari universități au fost lovite de rachetele rusești.

Două mari universități, lovite de rachete rusești / Foto: Twitter Două mari universități, lovite de rachete rusești / Foto: Twitter

 

 


Peste zece explozii puternice s-au auzit vineri dimineaţă la Nikolaev (în sudul Ucrainei), a anunţat primarul oraşului Oleksandr Senkevici pe contul său Telegram, potrivit Ukrinform şi Unian.

 


„Alerta aeriană continuă! Nu ieşiţi din case şi adăposturi! Toate informaţiile importante vi le voi comunica mai încolo!”, le-a transmis edilul locuitorilor din Nikolaev, care a fost supus unui bombardament de amploare şi cu o zi în urmă.

Alerta aeriană a fost anunţat la ora locală 07:47, notează Ukrinform.


La scurt timp, primarul a venit cu un nou mesaj, indicând că pe teren acţionează echipe de intervenţie şi de salvare. Pe moment se ştie doar de doi răniţi, a mai spus el, adăugând că bilanţul victimelor se va actualiza pe măsura înlăturării dărâmăturilor.

„De data aceasta, raşistî (aşa cum îi numesc ucrainenii pe ruşi) au lovit Nikolaev dimineaţa, în jurul orei 07:50, ştiind bine că în acest moment sunt deja mulţi oameni pe străzi. Adevăraţi terorişti!”, a scris el pe contul său de Telegram.


„Acum ne atacă și educația”

Şeful administraţiei militare (ucrainene) a regiunii Nikolaev, Vitali Kim, a publicat ulterior o înregistrare video cu momentul în care o rachetă inamică loveşte una dintre universităţile din Nikolaev.

„Astăzi, statul terorist Rusia a atacat două mari universităţi din Nikolaev. Cel puţin zece rachete au fost lansate. Acum ne atacă şi educaţia. Lansez un apel către universităţile din întreaga lume democratică să declare Rusia ceea ce este cu adevărat - un (stat) terorist!”, subliniază Vitali Kim în postarea sa pe Twitter.


Potrivit armatei ucrainene, numai în Marea Neagră, Rusia dispune de un arsenal de 32 de rachete de croazieră Kalibr amplasate pe nave ale marinei ruse cu baza în Sevastopol (în peninsula Crimeea anexată de Moscova în 2014).

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski declarase anterior că Rusia a lansat de la începutul invaziei 2.960 de rachete asupra Ucrainei. 'Ţinta principală a rachetelor (ruseşti) sunt obiectivele civile', a declarat el.

CITEȘTE ȘI:

Armata ucraineană a distrus cinci depozite de arme rusești în 24 de ore. Au fost lansate mai multe rachete. VIDEO

România și-a dat acordul ca navele cu cereale din Ucraina să treacă prin canalele Chilia şi Bâstroe

Ultimele Stiri
abonare newsletter