Externe

Precizări MAE. Românii dispăruți în urma avalanșei din Italia, în afara oricărui pericol

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că cei trei alpiniști români despre care se considera că sunt decedați sau dispăruți în urma prăbușirii ghețarului Marmolada din Italia , conform primelor informații, sunt în afara oricărui pericol.

Turiştii români ar fi fost cazaţi în această perioadă într-o locaţie fără acces la mijloace de comunicaţie/Foto: Twitter - Alpine-Adriatic Meteorological Society Turiştii români ar fi fost cazaţi în această perioadă într-o locaţie fără acces la mijloace de comunicaţie/Foto: Twitter - Alpine-Adriatic Meteorological Society

 

Familia din România care a semnalat dispariţia în Alpi, Italia, a trei cetăţeni români a informat Ministerul Afacerilor Externe, în urmă cu puţin timp, cu privire la faptul că a fost contactată de către membrii de familie declaraţi dispăruţi, context în care a precizat că persoanele în cauză se află în afara oricărui pericol.


 

Turiştii români ar fi fost cazaţi în această perioadă într-o locaţie fără acces la mijloace de comunicaţie (reţea de telefonie mobilă şi conexiune la internet). MAE precizează că nu mai sunt, în prezent, alte solicitări sau semnalări privind dispariţia altor cetăţeni români.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

MAE, prin Departamentul Consular, Ambasada României la Roma şi Consulatele Generale ale României la Trieste şi Milano, monitorizează permanent evoluţia situaţiei, continuă dialogul cu autorităţile italiene pentru obţinerea unor informaţii actualizate şi este pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale. MAE precizează că procedurile de identificare a tuturor victimelor de către autorităţile italiene sunt în desfăşurare.


Incidentul de duminică de la gheţarul Marmolada s-a soldat, conform informaţiilor de până în prezent, cu decesul a şase persoane, rănirea altor nouă, precum şi cu dispariţia mai multor persoane.

MAE reiterează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Trieste: +39 040 411 652, +39 040 452 8136, +39 040 416 350 şi ale Consulatului General al României la Milano: +39 0240098207, +39 0240074018, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al Consulatului General al României la Trieste: +39 340 8821688 şi al Consulatului General al României la Milano: +39 366 108 1444.


 

CITEȘTE ȘI:

Români, printre turiștii dispăruți în urma avalanșei din Alpi. Bilanțul a ajuns la 6 morți. VIDEO

A doua TRAGEDIE în Marea Roșie, Egipt. O româncă a MURIT după ce a fost atacată de un rechin

Un clujean a murit în munții din Austria, surprins de o avalanșă

abonare newsletter