Externe

Români, printre turiștii dispăruți în urma avalanșei din Alpi. Bilanțul a ajuns la 6 morți. VIDEO

Cel puţin şase persoane au murit duminică după ce un gheţar s-a prăbuşit în munţii Dolomiţi din nordul Italiei, a anunţat preşedintele provinciei Trentino, Maurizio Fugatti.

Cel puţin şase persoane au murit duminică după ce un gheţar s-a prăbuşit în munţii Dolomiţi din nordul Italiei/ Foto: Twitter - Alpine-Adriatic Meteorological Society Cel puţin şase persoane au murit duminică după ce un gheţar s-a prăbuşit în munţii Dolomiţi din nordul Italiei/ Foto: Twitter - Alpine-Adriatic Meteorological Society

 

Printre turiștii dispăruți în urma prăbușirii ghețarului din Italia s-ar afla și un grup de români, potrivit agenției de presă ANSA.


 

Potrivit sursei citate, bilanțul provizoriu anunță 9 persoane rănite și 20 dispărute. Printre personale dispărute s-ar afla germani, italieni, cehi și români, a anunțat ANSA.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Cinci elicoptere şi mai multe echipe cu câini de salvare au fost desfăşurate pentru a căuta persoane prinse sub gheaţă, zăpadă şi pietre. O persoană grav rănită a fost transportată cu elicopterul la un spital din Treviso, iar alte optsprezece persoane care aşteptau să fie salvate au fost coborâte de asemenea cu elicopterul jos în vale.


În timp ce elicopterele îşi continuă căutările, echipele de salvare de la sol au fost chemate înapoi la bază duminică seara, din cauza temerilor că alte bucăţi din gheţar s-ar putea prăbuşi.

Chiar dacă oficialii nu au comentat asupra cauzei potenţiale a accidentului, se pare că temperaturile record din ultimele săptămâni au jucat un rol important.


 

CITEȘTE ȘI:

A doua TRAGEDIE în Marea Roșie, Egipt. O româncă a MURIT după ce a fost atacată de un rechin

Un clujean a murit în munții din Austria, surprins de o avalanșă

Ultimele Stiri
abonare newsletter