Externe

Americanii nu vor mai putea să intre în UE doar cu pașaportul. Trebuie să se înscrie într-un program și să plătească o taxă

Cetățenii Statelor Unite ale Americii nu vor mai putea intra în Uniunea Europeană doar cu pașaportul. Americanii vor fi nevoiți să se înscrie într-un program și să plătească o taxă.

Americanii care o să vrea să călătorească în țările Uniunii Europene din spațiul Schengen nu vor mai putea să facă acest lucru doar utilizând pașaportul / Foto: depositphotos.com Americanii care o să vrea să călătorească în țările Uniunii Europene din spațiul Schengen nu vor mai putea să facă acest lucru doar utilizând pașaportul / Foto: depositphotos.com

 

 


Conform Digi24, americanii care o să vrea să călătorească în țările Uniunii Europene din spațiul Schengen nu vor mai putea să facă acest lucru doar utilizând pașaportul.

 


Cetățenii SUA vor trebui să se înscrie în viitorul Sistem European de Informații și Autorizare privind Călătoriile (ETIAS - European Travel Information and Authorization System) și să plătească o taxă ca să poată călători în aceste spații din UE.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

După ce vor parcurge aceste etape, americanii vor putea să obțină o autorizație de călătorie în spațiul european, informează CNN.


Această măsură va intra în vigoare anul viitor, în luna mai.

Sistemul de informații și de autorizare privind călătoriile în spațiul european se numește ETIAS, iar UE tocmai i-a anunțat lansarea.


Acest sistem se va aplica cetățenilor care nu fac parte din state UE. Ei vor putea intra în spațiul UE fără viză, dar vor avea nevoie de o autorizație de călătorie în prealabil pe care trebuie să o facă prin intermediul internetului. În plus, aceștia vor trebui să plătească o taxă de 7 euro.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Elveția permite cuplurilor de același sex să se căsătorească, după un referendum

Uniunea Europeană vrea să interzică aurul rusesc în noul pachet de sancțiuni împotriva Moscovei

Ultimele Stiri
abonare newsletter