Externe

Elveția permite cuplurilor de același sex să se căsătorească, după un referendum

Elveția permite de acum cuplurilor de același sex să se căsătorească, după un referendum despre egalitatea privind mariajul.

Elveția permite cuplurilor de același sex să se căsătorească / Foto: Queer Sisterhood Cluj Elveția permite cuplurilor de același sex să se căsătorească / Foto: Queer Sisterhood Cluj

 

 


Elveţia a devenit vineri una dintre ultimele ţări din Europa de Vest care a introdus egalitatea în căsătorie, permiţând cuplurilor de acelaşi sex să se căsătorească, transmite dpa.

 


Peste 24 de ceremonii au avut loc la Zurich numai în prima zi. Printre cei care au făcut acest pas s-au numărat inclusiv cupluri aflate deja în parteneriat civil care doreau să îşi schimbe statutul în cel de cuplu căsătorit.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Opozanţii schimbării planificate a legii au forţat un referendum pe această temă în luna septembrie, iar rezultatul a fost 64,1% în favoarea „căsătoriei pentru toţi”.


Poşta elveţiană a emis un timbru comemorativ pentru a marca această ocazie. Pe timbru apar 30 de baloane legate între ele pentru a forma o inimă de culoarea curcubeului care se ridică spre cer, având cuvântul 'da' scris în toate cele patru limbi oficiale ale Confederaţiei Elveţiene.

CITEȘTE ȘI:

Parlamentul European cere României să RECUNOASCĂ LEGAL căsătoriile între persoane de același sex

Papa Francisc susține parteneriatul civil între persoanele de același sex: „ Ei sunt copiii lui Dumnezeu și au dreptul la o familie”

Ultimele Stiri
abonare newsletter