Electric Castle

La EC ești în siguranță! Vezi unde poți să ceri ajutor dacă te rănești sau ți se face rău la festival. Medicii, prezenți la datorie

Mai este foarte puțin timp până când Electric Castle își deschide porțile. Deși la festival mergem cu gânduri pozitive și vrem să ne distrăm, e important să știm și cum să cerem ajutor atunci când ne rănim sau nu ne simțim bine.

SMURD la Electric Castle 2023 / Foto: monitorulcj.ro SMURD la Electric Castle 2023 / Foto: monitorulcj.ro

 

 


La fel ca în fiecare an, personalul Ministerului Afacerilor Interne va fi prezent în incinta festivalului pentru a se asigura că participanții sunt în siguranță. Între forțele de ordine se numără și pompierii, medicii și voluntarii SMURD care vor sări în ajutorul festivalierilor care se rănesc sau se simt rău:

 


Zeci de pompieri, medici și paramedici se vor afla la cele patru corturi de prim ajutor din incinta festivalului:

Cort SMURD lângă scena Hangar / Foto: monitorulcj.ro

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Cluj va asigura măsuri pentru tot ce înseamnă siguranța participanților la ediția aceasta de la Electric Castle. Într-un sistem integrat, alături de gruparea de jandarmi mobilă, Inspectoratul de Poliție Județean, precum și Serviciul de Ambulanță Județean Cluj, va fi dispus un dispozitiv pentru a asigura tot ce înseamnă partea de siguranță pentru cei care se află în festival. Peste 80 de pompieri cu 13 medici SMURD și peste 10 paramedici voluntari vor asigura zilnic necesitățile operative în permietrul alocat festivalului. La Bonțida vor fi dislocate în fiecare zi 12 autospeciale de stins incendii, 4 ambulanțe SMURD, precum și 3 autospeciale pentru transport personal și victime multiple. De asemenea, pentru optimizarea măsurilor de răspuns, echipajele operative clujene vor fi suplimentate de 17 pompieri de la ISU județele Mureș, Bihor, Sălaj și Bistrița-Năsăud. Totodată, s-a luat măsura ca în incinta festivalului să fie amplasate patru puncte medicale avansate dintre care trei deservite de personalul ISU - UPU - SMURD, iar unul deservit de personalul Serviciului de Ambulanța Județean”, a declarat pentru monitorulcj.ro Andrei Biriș, purtător de cuvânt al ISU Cluj.


Corturile SMURD, înconjurate pe hartă / Foto: monitorulcj.ro

Trei corturi de prim ajutor sunt amplasate în incinta festivalului (lângă Main Stage, lângă scena Hangar și lângă food court-ul de la castel), iar unul în EC Village.

Chiar dacă nu au fost înregistrate cazuri grave în anii anteriori, medicii sunt pregătiți și pentru urgențe mai serioase. În cazul în care situația nu va putea fi remediată la festival, participanții vor fi transportați la spital:


„Am înțeles că va fi o ediție cu număr mare de participanți. Pe parcursul anului trecut, din fericire, nu au fost cazuri grave. Este o cazuistică diversă, obișnuită în această perioadă a anului din cauza căldurii sau foarte multă vine aici, se zbenguie la diversele scene, mai sunt câteva zgârieturi sau au mai fost traumatisme la unele persoane care au participat la festival, iar medicii SMURD îi primesc în acele puncte medicale avansate și dacă este cazul, este o apreciere mai gravă, sunt transportați la spital de către ambulanțele SMURD. Bineînțeles, ne pregătim să fim aici, prezenți pentru orice situație și orice pericol ar putea să-i afecteze pe participanți”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt la ISU Cluj.

Cort de prim ajutor lângă main stage / Foto: monitorulcj.ro

Monitorul de Cluj vă oferă zilnic cele mai noi informații despre festivalul Electric Castle. Consultă secțiunea „Electric Castle” de pe monitorulcj.ro ca să fii la curent cu toate noutățile legate de festival.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cum va fi vremea la Electric Castle? Va fi soare sau revin ploile „legendare” de altădată?

Cu ce să mergi la Electric Castle pentru a evita aglomerația? Recomandarea organizatorilor: „Folosiți trenul!”

abonare newsletter