Educație

Distribuție Energie Electrică România continuă parteneriatul cu unitățile de învățământ pentru susținerea învățământului dual (P)

DEER continuă și anul acesta parteneriatul cu patru unități de învățământ, pentru susținerea învățământului în sistem dual, încurajând tinerii să opteze pentru o viitoare carieră în domeniul energetic.

Instituțiile de învățământ partenere în anul școlar 2022 - 2023 sunt: 

Colegiul Tehnic Energetic Cluj-Napoca, cu 20 de locuri disponibile (profilurile electrician exploatare rețele joasă tensiune și electrician protecții prin relee, automatizări și măsurători în instalații energetice); Colegiul Tehnic “Traian Vuia” Oradea, cu 5 locuri disponibile (profil electrician exploatare rețele joasă tensiune); Colegiul Tehnic Energetic “Remus Răduleț” Brașov, cu un număr de 24 de locuri disponibile (profilul electrician exploatare centrale, stații și rețele electrice); Liceul Tehnologic Energetic “Elie  Radu” Ploiești, cu 24 de locuri disponibile (profil electrician aparate și echipamente electrice și energetice).


În perioada 4 iulie – 8 iulie 2022 se va desfășura etapa de înscriere a candidaților la unitățile de învățământ de profil. Pentru cei interesați, vă informăm că,  în această perioadă, unitățile de învățământ gimnazial completează și eliberează fișele de înscriere în învățământul profesional și dual de stat.

În cadrul acestui parteneriat, DEER asigură fiecărui elev al claselor profesionale pe care le susține o bursă lunară în valoare de 500 lei, la care se poate adăuga un premiu de stimulare a performanței în valoare de 200 de lei/lună. 


Elevii vor beneficia de condiții excelente de pregătire practică, inclusiv în instalațiile DEER, sub coordonarea si indrumarea tutorilor, echipament de lucru și de protecție, dar și de examinare medicală periodică gratuită. După obținerea calificării pentru meseria de electrician, absolvenții vor avea oportunitatea de a se angaja în cadrul Distribuție Energie Electrică Romania și de a-și construi o carieră în domeniul energetic, în funcție de specializarea absolvită. 

CITEȘTE ȘI:

Distribuție Energie Electrică Romania investește în educatie, prin parteneriate cu sistemul de învățământ dual (P)

abonare newsletter