Actualitate

Distribuție Energie Electrică Romania investește în educatie, prin parteneriate cu sistemul de învățământ dual (P)

Distribuție Energie Electrică Romania (DEER) continuă și anul acesta parteneriatul cu patru unități de învățământ din țară pentru susținerea învățământului în sistem dual.

În anul școlar 2021-2022  peste 250 de elevi vor beneficia de bursă lunară, echipamente și condiții excelente de pregătire, clasele a IX-a având disponibile trei profiluri de specialitate în domeniul energetic: exploatare joasă tensiune; protecții relee, automatizări; exploatare centrale, stații și rețele electrice.

Instituțiile de învățământ partenere pentru acest nou an scolar sunt: Colegiul Tehnic Energetic Cluj-Napoca, Colegiul Tehnic “Traian Vuia” din Oradea, Liceul Tehnologic “Dorin Pavel” Alba Iulia, Liceul Tehnologic Energetic “Elie  Radu” Ploiești.


În cadrul parteneriatului DEER asigură fiecărui elev al claselor profesionale pe care le susține o bursă lunară în valoare de 500 lei, căreia i se poate adăuga un premiu de stimulare a performanței de 200 de lei/lună. Elevii vor beneficia de condiții excelente de pregătire practică, inclusiv în instalațiile DEER, precum și de echipament de lucru și de protecție, dar și de examinare medicală periodică gratuită. După obținerea calificării pentru meseria de electrician, absolvenții vor avea posibilitatea de a se angaja în cadrul Distribuție Energie Electrică Romania (DEER).

Distribuție Energie Electrica Romania, parte a Grupului Electrica, este cel mai important operator național de distribuție a energiei electrice, cu o acoperire în 18 județe, din trei zone geografice, reprezentând 40,7% din teritoriul României. Prin intermediul unei rețele de distribuție de 200.146 kilometri, DEER asigură servicii pentru peste 3,8 milioane de utilizatori.

Ultimele Stiri
abonare newsletter