Educație

Elevii olimpici nu mai susțin examenul Evaluarea Națională. Modificare importantă anunțată în ultimul moment

Elevii care au obținut medalii la olimpiadele naționale sau au reprezentat România la olimpiadele internaționale nu vor mai susține examenul la Evaluarea Națională.

România a obținut locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, cu o medalie de aur și 3 de argint. Captură Foto: Digi24 România a obținut locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, cu o medalie de aur și 3 de argint. Captură Foto: Digi24


Un ordin semnat de Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației în România, anunță că elevii români care au obținut rezultate deosebite la olimpiadele naționale nu mai sunt obligați să susțină examenul de la Evaluarea Națională.

„Elevii cu performanțe deosebite la olimpiadele naționale sau la competițiile internaționale, prevăzuți la alin. (3.2), vor putea fi înscriși la filiera/profilul/specializarea care corespunde specificului olimpiadei naționale/competiției internaționale. Lista privind corespondența specificului olimpiadei naționale/ competiției internaționale cu filiera/profilul/specializarea la care se face înscrierea se aprobă anual prin ordin al ministrului educației, prevede Ordonanța de Urgență nr 69 din 2022.”, se arată într-un ordin de ministru.


Ce pași trebuie să urmezi pentru înscrierea la liceu dacă ești olimpic

  • depunerea dosarelor la inspectoratul școlar;
  • analizarea dosarelor de către comisia de admitere județeană/ a municipiului București;
  • comunicarea rezultatului repartizării absolvenților;
  • preluarea dosarelor absolvenților de la inspectoratul școlar și depunerea acestora la unitățile de învățământ la care au fost repartizați;
  • transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației privind finalizarea înscrierii absolvenților;
  • completarea în SIIIR a datelor aferente absolvenților clasei a VIII-a înscriși în clasa a IX-a pe baza performanțelor:
    • premiul I la etapa națională a olimpiadelor școlare, respectiv
    • premiile I, II sau III, respectiv medalia de aur, argint sau bronz în numele României la etapa internațională a competițiilor școlare.
  • Înscrierea și repartizarea absolvenților conform prezentei proceduri se realizează până la data de 31 august 2022.

Un singur elev olimpic a cerut să NU participe la Evaluarea Națională la Cluj


Conform Inspectoratului Școlar Județean, un singur elev a solicitat să nu participe la Evaluarea Națională în județul Cluj.

„Momentan avem o singură cerere depusă în acest sens, la IȘJ Cluj. Etapa de repartizare a acestora  pe  profiluri și specializări are loc după Evaluarea Națională”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean Cluj

CITEȘTE ȘI:

Evaluarea Națională începe astăzi cu proba la Limba și literatura română. Când se afișează primele rezultate

Încep emoțiile pentru absolvenții claselor a VIII-a. Marți are loc prima probă la Evaluarea Națională 2022

abonare newsletter