Educație

Media din clasele V-VIII ar putea să NU mai conteze la admiterea la liceu. Ministrul Educației „Și-a pierdut foarte mult din relevanță”

Media din clasele gimnaziale, V-VIII, s-ar putea să nu mai conteze când vine vorba despre admiterea la liceu, după ce Legea educației va fi modificată, spune ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Media din clasele V-VIII ar putea să NU conteze la admiterea la liceu / Foto: depositphotos.com Media din clasele V-VIII ar putea să NU conteze la admiterea la liceu / Foto: depositphotos.com

 

 


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a susținut acest scenariu la Digi24 și a spus că „notele și-au pierdut foarte mult din relevanță”.

 


„Este un aspect pe care mi-aș dori să îl clarificăm. Atunci când pachetul legislativ va fi în consultare publică, voi urmări cu mare interes acest aspect, dacă e cazul să mai conteze mediile din gimnaziu pentru repartiția în liceu.

Mai degrabă, nu. În lipsa unei evaluări standardizate, notele și-au pierdut foarte mult din relevanță. Dacă și-au pierdut foarte mult din relevanță, să le mai și premiem, luându-le în calcul la examene din momente importante pentru copii nu cred că este fair”, a spus Cîmpeanu.


De asemenea, ministrul a spus că subiectele la evaluarea națională și cele pentru bacalaureat vor fi „perfect adaptate” perioadei de doi ani de pandemie, în care elevii au învățat în condiții speciale.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Bacalaureat 2022. Luni încep înscrierile! Ce documente sunt necesare?

Subiectele de la Evaluarea Națională și Bacalaureat vor fi adaptate pentru ultimii doi ani de pandemie

Ultimele Stiri
abonare newsletter