Educație

UMF Cluj, singura universitate de medicină din România în clasamentul QS World University Rankings by Subject 2022

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a fost desemnată una dintre cele mai bune universități din lume, potrivit noii ediții a clasamentului QS World University Rankings by Subject 2022.

UMF Cluj, singura universitate de medicină și farmacie inclusă în clasamentul QS World University Rankings by Subject 2022/ Foto: UMF Cluj-Napoca UMF Cluj, singura universitate de medicină și farmacie inclusă în clasamentul QS World University Rankings by Subject 2022/ Foto: UMF Cluj-Napoca

 

 


UMF „Iuliu Hațieganu” ocupă locul 351-400 la disciplina Medicină, din domeniul general Științele Vieții și Medicină, fiind și în acest an singura instituție academică cu profil medical din România inclusă în acest ranking.

 


QS Quacquarelli Symonds - think-tank internațional pentru învățământul superior - a publicat ieri, 6 aprilie, cea de-a douăsprezecea ediție a QS World University Rankings by Subject, o analiză comparativă a performanțelor a 15.200 de programe universitare individuale, de la 1.543 de universități din 88 de țări din întreaga lume, în 51 de discipline academice. Acestea fac parte din portofoliul anual QS World University Rankings, care a fost consultat de peste 147 de milioane de ori în 2021 pe TopUniversities.com și a fost mediatizat de 96.000 de ori de către mass-media și instituții.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

La elaborarea clasamentului pentru disciplina Medicină au fost evaluate 1.200 de universități, iar 671 dintre acestea au fost incluse în clasament. UMF “Iuliu Hațieganu” este singura universitate din România inclusă în intervalul #351-400, fiind urmată de Universitatea Babeș-Bolyai, în intervalul 601-650.


QS World University Rankings by Subject, cel mai consultat clasament universitar din lume, acoperă cinci domenii generale, fiecare cu mai multe discipline: Arte și Științe Umaniste, Inginerie și Tehnologie, Științele Vieții și Medicină, Științele Naturii, respectiv Științe Sociale și Management. Evaluarea universităților se realizează pe criterii precum reputația academică, reputația de angajator, citări, rețeaua internațională de cercetare (pe domenii largi de activitate) și H-index. UMF “Iuliu Hațieganu” a obținut punctaje ridicate pe criteriul citări și respectiv H-index.

Clasamentele QS World University by Subject sunt realizate anual pentru a ajuta viitorii studenți să identifice universitățile de top dintr-un anumit domeniu.


Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” este prezentă în mai multe clasamente internaționale importante, dedicate instituțiilor de învățământ superior. Datorită acestor rezultate, universitatea clujeană ocupă locul 4 în Metarankingul Universitar pe anul 2021, realizat de Ministerul Educației, care clasifică cele mai performante instituții de învățământ superior la nivel științific și cu vizibilitate internațională în clasamentele globale ale universităților. 

CITEȘTE ȘI:

Studiu UMF Cluj despre efectele războiului asupra românilor. Psihiatru: „Există stări de tensiune, încordare, stres major.” Tu cât de afectat ești?

UMF Cluj oferă refugiaților ucraineni 50 de locuri de cazare, cu masă asigurată, și asistență medicală gratuită

Ultimele Stiri
abonare newsletter