Educație

Elevii români, care provin din familii cu venituri mici, vor primi tichete în valoare de 500 de lei

Elevii români defavorizați vor putea primi tichete în valoare de 500 de lei pentru a putea merge în continuare la școală

Tichete pentru elevii românii Tichete pentru elevii românii

 

Potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, proiectul va demara din luna aprilie și ar urma să se adreseze unui număr de aproximativ 235.000 de elevi.


Conform OUG nr. 133/2020, acest sprijin se va acorda elevilor care provin din familii în care venitul lunar mediu pe membru de familie este de 50% din salariul de bază minim brut pe țară (adică 1.275 de lei).

„Tichetele în valoare de 500 de lei vor fi emise pe suport electronic, astfel că vor fi asemănătoare cardurilor bancare, pe care posesorii le vor putea utiliza pentru plata rechizitelor și hainelor. Aceste tichete sub formă de card se vor acorda pe baza unor liste întocmite de autoritățile administrației publice locale, iar suma de 500 de lei nu va putea fi folosită decât pentru achiziționarea de rechizite și haine, fără a putea fi preschimbată în numerar”, scrie avocatnet.ro


Potrivit estimărilor recente ale Ministerului Educației, aproximativ 235.000 de elevi vor beneficia în acest an de sprijin ca să meargă la școală.

CITEȘTE ȘI:

Peste 200 de elevi clujeni, INFECTAȚI cu COVID-19. 12 școli din județ au cel puțin o clasă suspendată

Elevii de la patru școli din Cluj-Napoca vor primi zilnic o masă caldă. Consilierii locali au aprobat proiectul

Ultimele Stiri
abonare newsletter