Educație

Peste 10 milioane de teste rapide, aprovizionate pentru elevi și profesori. Marți sau miercuri încep testările

Mai bine de 10 milioane de teste rapide de depistare a cazurilor de Covid-19 au ajuns în depozitele Inspectoratelor școlare. Săptămâna următoare încep testările.

Peste 10 milioane de teste rapide, aprovizionate pentru elevi și profesori. Marți sau miercuri încep testările

 

 


Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Sorin Ion a anunţat că 10.540.000 de teste rapide COVID destinate preşcolarilor, elevilor şi personalului din învăţământ au ajuns în depozitele Inspectoratelor şcolare.

 


Urmează ca marţi sau miercuri să înceapă testările.

„În cursul zilelor de sâmbătă şi duminică, în depozitele Inspectoratelor şcolare au fost primite 10.540.000 de teste rapide (de saliva - n.r.) destinate preşcolarilor, elevilor şi personalului din învăţământ. Acestea sunt ambalate în kituri individuale sau de câte două. Marţi, acestea vor fi distribuite beneficiarilor, urmând a fi utilizate de îndată. În consecinţă, prima testare din săptămâna viitoare se va putea realiza marţi sau miercur”, a informat, duminică, Sorin Ion.


Procesul de achiziţie a 18.500.000 de teste rapide de salivă pentru depistarea COVID-19 a fost reluat după ce, vineri, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins, ca nefondată, contestaţia depusă de un operator economic privind această achiziţie, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

CITEȘTE ȘI:

893 de persoane depistate cu COVID în Cluj. Zeci de bolnavi, internați în spital în ultimele 24 de ore

Statul vrea să cumpere 55 milioane de teste rapide de salivă pentru testarea în școli

Ultimele Stiri
abonare newsletter