Sănătate

Statul vrea să cumpere 55 milioane de teste rapide de salivă pentru testarea în școli

Statul vrea să cumpere prin procedură rapidă de negociere fără publicare prealabilă peste 55 de milioane de teste rapide pentru testarea în școli cu 10 lei/test fără TVA, ambalate individual sau cel mult câte două, potrivit unui anunț de pe site-ul ONAC.

Statul vrea să cumpere 55 milioane de teste rapide de salivă pentru testarea în școli Statul vrea să cumpere 55 milioane de teste rapide de salivă pentru testarea în școli

 

 


Potrivit edupedu.ro, autoritățile au reușit să achiziționeze doar 14,5 milioane de teste din cele 70 de milioane pe care CNSU a decis să le cumpere pentru primul semestru din anul școlar în curs.

Conform surselor edupedu.ro, doar un lot de 18,5 milioane de teste de salivă reprezentând un lot din cele trei promise a fost pus în negociere directă. Rezultatul negocierilor va fi anunțat la sfârșitul procedurii, adică în luna ianuarie. Conform sursei citate, este posibil ca după vacanța de iarnă să nu existe suficiente teste pentru elevi, profesori și alți angajați.


Ce modificări apar în cerințele licitației?

Această licitație vine cu două schimbări majore, de exemplu testele trebuie să fie ambalate individual sau cel mult câte două, iar firmele participante primesc punctaj mai mare cu cât numărul componentelor unui test este mai mic.

Față de prima licitație unde numărul maxim de teste pentru lotul 1 care putea fi contractat era de peste 23,5 de milioane de teste, acuma numărul a ajuns la 18,5 milioane de teste. Termenii de livrare diferă între lot-uri, de exemplu termenul maxim de livrare pentru lotul 1 este de 1-5 zile, lotul 2 6-10 zile și 10-15 zile pentru lotul 3.


Prețul fără TVA pentru fiecare test, la toate cele trei loturi, este în medie de circa 10 lei/test, deoarece suma totală estimată este de 550 milioane lei pentru cele 55,5 milioane de teste.

Trusa trebuie să includă pentru fiecare test următoarele lucruri:


-instrucțiuni de utilizare în limba română
-dispozitiv de colectare confecționat dintr-un material neabsorbant
-pipeta/capac cu picurător pentru tub, după caz
-tub cu soluție tampon (buffer) pentru extracție, după caz . Notă: soluția poate să fie prezentată și separat de tub
-trusa ambalat individual, sau cel mult ambalate câte două teste/ambalaj

 

CITEȘTE ȘI:

Primele teste de salivă au ajuns în școlile din Cluj. Cum se fac testele?

Ultimele Stiri
abonare newsletter