Educație

UBB solicită verificarea de URGENȚĂ a suspiciunilor de plagiat în teza de doctorat a premierului Ciucă

Nicolae Ciucă a ajuns în vizorul presei după ce o jurnalistă a dezvăluit că teza sa de doctorat are cel puțin 42 de pagini neconforme. UBB solicită Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare analizarea de urgență a acestor suspiciuni.

UBB solicită verificarea de URGENȚĂ a suspiciunilor de plagiat în teza de doctorat a premierului Ciucă

 

 


„Având în vedere recentele suspiciuni și acuzații de plagiat referitoare la teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă și luând în calcul preocuparea constantă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) pentru păstrarea celor mai înalte standarde academice și pentru o cultură a integrității academice și sociale, UBB solicită Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) analizarea nu doar cu maximă atenție, pentru a se evita orice contestații procedurale, care ar putea anula analiza/concluziile academice, ci și în regim de urgență a acestei situații, ținând cont de funcția publică a domnului Nicolae Ciucă, cu implicații pentru buna funcționare și pentru imaginea țării” , se arată în comunicatul transmis.

Jurnalista Emilia Șercan a precizat în urmă cu câteva zile într-o postare pe Facebook că lucrarea premierului este plagiată din alte teze de doctorat.


„Teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, este plagiată. Astăzi pot să prezint dovezile adunate cu multă migală care atestă că cel puțin 42 de pagini din totalul de 138 ale tezei sunt plagiate.

Conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare “Carol I” (UNAP), una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului”, scrie Emilia Șercan.


Într-un interviu acordat monitorulcj.ro, profesorul universitar din Cluj Dorin Isoc, fondatorul unei platforme antiplagiat, a explicat cât de gravă este situația și de ce Ciucă trebuie să „dispară complet”.

Vezi AICI interviul complet.


 

CITEȘTE ȘI:

Premierul Ciucă, un „măsluitor de merit”. Dorin Isoc, fondatorul unei platforme antiplagiat: „Ciucă dispare complet”

Premierul Ciucă a plagiat teza de doctorat. Cum se apără prim-ministrul?

Ultimele Stiri
abonare newsletter