Politică

Premierul Ciucă a plagiat teza de doctorat. Cum se apără prim-ministrul?

Jurnalista Emilia Șercan a arătat printr-un nou material amplu cum teza de doctorat a actualului prim-ministru Nicolae Ciucă este plagiată.

Premierul, acuzat că a plagiat teza de doctorat. Premierul, acuzat că a plagiat teza de doctorat.

 

 


Ea precizează într-o postare pe Facebook că lucrarea premierului este plagiată din alte teze de doctorat.

 


„Teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, este plagiată. Astăzi pot să prezint dovezile adunate cu multă migală care atestă că cel puțin 42 de pagini din totalul de 138 ale tezei sunt plagiate.

Conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare “Carol I” (UNAP), una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului”, scrie Emilia Șercan.


Cum răspunde premierul Nicolae Ciucă acuzațiilor?

Conform jurnalistei, într-o declarație pe care premierul Nicolae Ciucă i-a transmis-o luni seară, el susține că teza sa de doctorat „a fost întocmită în concordanță cu cerințele legale existente la momentul respectiv”.

Emilia Șercan mai arată că pe lângă plagiatul în sine al tezei lui Ciucă, „lucrarea nu este un produs de cercetare științifică. Nu are o metodologie, un corpus și o cercetare propriu-zisă”.

CITEȘTE ȘI:

Cresc pensiile cu 10%! Premierul Ciucă: „Majorăm alocația și creștem indemnizația socială”

Ultimele Stiri
abonare newsletter