Educație

7 școli din Cluj-Napoca, eligibile pentru programul de reducere a abandonului școlar finanțat prin PNRR

Școlile pot aplica pentru a primi granturi de până la 200.000 de euro prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, finanțat de PNRR. Potrivit consilierului USR, Alexandra Oană, în Cluj-Napoca 7 școli sunt eligible pentru acest program.

7 școli din Cluj-Napoca, eligibile pentru programul de reducere a abandonului școlar finanțat prin PNRR: „Trebuie să folosim orice oportunitate pentru a ține copiii la școală” 7 școli din Cluj-Napoca, eligibile pentru programul de reducere a abandonului școlar finanțat prin PNRR: „Trebuie să folosim orice oportunitate pentru a ține copiii la școală”

 

Programul vizează implementarea Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație (MATE) prin acordarea de granturi, în două runde. Fiecare grant va avea o valoare de maximum 200.000 euro, în funcție de numărul de elevi înscriși și gradul de marginalizare a localității, și va fi implementat pe o durată de 3 ani.


Potrivit consilierului local al USR, Alexandra Oană, aproape 1.000 de elevi din medii defavorizate pot beneficia de programele care îi ajută să își termine studiile. Totodată, consilierul local USR a atras atenția că în ciclul gimnazial se înregistrează cele mai multe cazuri de abandon școlar.

Aproape 1000 de elevi din medii defavorizate pot beneficia astfel de programe care să îi ajute să își finalizeze studiile. 


„Programul a fost lansat luni, are o durată de implementare de 3 ani și prevede acordarea de granturi de maximum 200.000 euro pentru școlile care au ciclu gimnazial, întrucât în gimnaziu se înregistrează cele mai multe cazuri de abandon școlar”, a transmis Alexandra Oană.

Înscrierile pentru Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar se termina în data de 17 ianuarie, iar Alexandra Oană a luat legătura cu directorii școlilor eligibile pentru a se asigura că inițiază demersurile pentru înscrierea în program, reamintind că acest program este „cel mai mare program de prevenire a abandonului școlar derulat în România și trebuie să folosim orice oportunitate avem pentru a ține copiii la școală”


Școlile din Cluj-Napoca, eligibile pentru programul de reducere a abandonului școlar finanțat prin PNRR

Școala Gimnazială Emil Isac
Școala Gimnazială Traian Dârjan
Școala Gimnazială Octavian Goga
Școala Gimnazială Nicolae Iorga
Școala Gimnazială Alexandru Vaida Voevod
Liceul De Arte Vizuale Romulus Ladea
Liceul Teoretic Brassai Samuel

Activități ce pot fi derulate în cadrul programului

Consilierul USR a explicat și ce activăți pot fi defășurate în cadrul Programului de  Reducere a Abandonului Școlar.


-Activități pedagogice și de sprijin - cursuri remediale, activități de tip școală după școală, asigurarea consilierilor si mediatorilor școlari în comunitățile rome, orientare școlară, cursuri de educație parentală, metode de predare pentru elevii cu CES, și orice alte activități adaptate elevilor din grupuri vulnerabile.
-Activități outdoor, recreative, cercuri școlare, activități de sprijin individualizat, subvenții, activități extracurriculare, vizite de documentare, excursii, tabere, festivaluri, activități nonformale, activități culturale comunitare, sportive, susținerea unor parteneriate între școli și alte entități, sprijin pentru participare la concursuri.
-Achiziții de echipamente IT, software, echipamente sportive, birotică, amenajare spații de lectură, amenajarea curții școlii, abonamente internet, kituri științifice, abonamente la platforme educaționale, cheltuieli cu mentenanța.

 

CITEȘTE ȘI:

„De la student la elev”, proiectul prin care studenții îi motivează pe elevi să nu abandoneze școala

Ultimele Stiri
abonare newsletter