Educație

Preșcolarii și elevii din clasele primare revin luni la școală, după vacanța de iarnă

Preşcolarii şi elevii din învăţământul primar se întorc luni la cursuri după vacanţa de iarnă, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Preșcolarii și elevii din clasele primare revin luni la școală, după vacanța de iarnă Preșcolarii și elevii din clasele primare revin luni la școală, după vacanța de iarnă

 

 


De luni, 10 ianuarie încep activitatea preșcolarii și elevii din învățământul primar. Aceștia au avut două săptămâni liber, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, comparativ cu elevii de gimnaziu și liceu, care au avut doar o săptămână de vacanță.

 


Elevii de gimnaziu şi liceu, precum şi cei din învăţământul profesional şi postliceal au început cursurile cu o săptămână mai devreme, în data de 3 ianuarie.

Reamintim că primul semestru se va încheia pe 14 ianuarie şi semestrul al doilea va începe pe 17 ianuarie.


Următoarea vacanţă este cea de Paşte care va fi de vineri, 15 aprilie până duminică, 1 mai.

Structura semestrului al II-lea

Luni, 17 ianuarie 2022 - joi, 14 aprilie 2022 – cursuri
Vineri, 15 aprilie 2022 - duminică, 1 mai 2022 – vacanța de Paște (primăvară)
Luni, 2 mai 2022 - vineri, 10 iunie 2022 – cursuri
Sâmbătă, 11 iunie 2022 - prima zi din vacanța de vară


Excepții:

- clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă încheie cursurile în data de 27 mai 2022
- clasa a VIII-a încheie cursurile în data de 3 iunie 2022
- clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică și învățământul profesional încheie cursurile în data de 1 iulie 2022


Când sunt examenele naționale?

Elevii de clasa a XII-a termină cursurile pe 27 mai, iar perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie. În perioada 28-30 iunie se corectează lucrările persoanelor care au depus contestații, iar în 1 iulie vor fi afișate rezultalele finale.

Elevii de clasa a VIII-a încheie cursurile pe 3 iunie, potrivit acestei structuri a examenului. Înscrierea candidaților se face automat de către secretariatele școlilor în perioada 30 mai – 3 iunie. În perioada 14-16 iunie sunt probele scrise, respectiv 17 iunie pentru cei care dau proba de limbă maternă. Afișarea primelor rezultate va avea loc pe 23 iunie, urmând ca rezultatele de după soluționarea contestațiilor să fie afișate în 30 iunie.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter