Educație

Femeia găsită moartă în Someș a fost profesoară. A educat generații întregi de clujeni

Guțu Lucia-Dorina, femeia de 64 de ani găsită moartă pe malul Someșului, în zona barajului din cartierul Grigorescu era fostă profesoară la Liceul Tehnic de Comunicații „Augustin Maior” din Cluj-Napoca.

Femeia care a fost găsită moartă în Someș a educat generații întregi de clujeni Femeia care a fost găsită moartă în Someș a educat generații întregi de clujeni

 

Femeia de 64 de ani din comuna Florești, județul Cluj, a fost dată dispărută după ce a plecat de acasă  în noaptea de 3 ianuarie și nu s-a mai întors acasă. Din nefericire, trupul neînsuflețit al femeii a fost găsit în această dimineață pe malul Someșului, în zona barajului din cartierul Grigorescu.


Vestea a căzut ca un trăsnet pentru cei care o cunoșteau pe doamna Guțu Lucia. Reporterii monitorulcj.ro au stat de vorbă cu secretara de la Liceul Tehnic de Comunicații „Augustin Maior”, care la aflarea veștii nu și-a revenit din șoc. Potrivit acesteia, doamna Lucia era iubită de toți din jur, iar în urmă cu câțiva ani s-a pensionat.

„Mi-ați băgat un pumnal în inimă…am văzut pe Internet poza dânsei și încercam să vorbesc cu fostele doamne profesoare. Doamna a fost profesoară aici și la noi s-a pensionat.  A fost diriginta fetei mele (…) Dânsa a absolvit universitatea ca șef de promoție din câte știu, venind cu repartiție guvernamentală la Liceul Industrial Armătura(…)Dânsa aici a continuat întreaga ei activitate ca și profesor la Liceul Industrial Armătura, s-a desființat acest liceu și a continuat la Liceul Tehnic de Comunicații Augustin Maior”, a declarat pentru monitorulcj.ro secretara Liceului Tehnic de Comunicații Augustin Maior.


Doamna Lucia era cunoscută de elevi ca o profesoară care dorea să îi învețe pe copii carte și o fire răbdătoare.

„Eram un elev mediocru, recunosc, era pe vremea lui Ceaușescu când nu aveam timp să mergem la școală să învățăm așa cum se face în ziua de astăzi. Era o doamnă înaltă, îndoită de umeri în jos, răbdătoare, puțin cam singuratică și cam izolată de lume. Profesia era viața ei…îmi pare nespus de rău de ceea ce s-a întâmplat. Dacă eram în țară chiar mergeam să o văd, îmi pare foarte rău, era o femeie care și-a dat interesul să facă pe copii să învețe ceva, voia să facă bine”, a declarat pentru monitorulcj.ro un fost elev al doamnei Lucia.


 

CITEȘTE ȘI:

Cadavrul unei femei, găsit pe malul Someșului în Cluj-Napoca. Femeia a dispărut azi-noapte. FOTO

abonare newsletter